diumenge, 11 d’agost del 2013

XUPS DE SOBRASSADA I FORMATGE

Divendres teníem sopar amb la colla de la Uni...bé, en realitat ens vam conèixer a l'Institut, quan teníem catorze anys, però va donar la casualitat que vam escollir la mateixa carrera i, per tant, vam fer moooolt tros de camí plegats. Ara la colla ha augmentat, perquè tots tenim parella i també han arribat (i estan a punt d'arribar més) criatures. Doncs bé, divendres es vam reunir per xerrar i explicar les últimes novetats i, com no, fer una mica de tertúlia política (que és una de les nostres passions), i aquest és un dels aperitius que vaig preparar, tipus finger food (que es puguin menjar sense forquilla), com ara esta de moda!. És una versió d'una recepta que vaig trobar a la web de la botiga Gadgets Cuina, de Bcna (hhtp://www.gadgetscuina.com), que és el paradís per tothom que li agradi la cuina, que vaig trobar d'allò més original. Això si, amb la calor, s'ha de servir i menjar perquè sinó s'estova una mica. A veure què us sembla!


INGREDIENTS (per uns 22-25 xups)
200 grams de sobrassada
160 grams de formatge crema tipus philadelphia
80 grams d'ametlla crocant
llavors de rosella

PREPARACIÓ
En un bol col·loquem la sobrassada i el formatge tipus crema.


Hi afegim l'ametlla crocant...


i barregem bé (jo ho vaig fer amb l'accessori pala de la Kitchen Aid) fins obtenir una massa homogènia.


Llavors, amb molt de compte, i amb les mans, formem boles que col·loquem en un recipient que puguem tancar (tipus tupper) i el reservem, al congelador, durant unes dues hores.


Les traiem, i els hi clavem un palet de fusta a cada una.


I, finalment, els arrebossem amb les llavors de rosella.


Llavors, torneu a reservar al congelador, fins 15-20 minuts abans de servir, que haureu de passar a la nevera.


Oi que queden molt originals?


Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. Molt originals, sí senyora! Quantes boletes vas fer? I no hauria anat millor amb allò de fer mandonguilles que no pas fer-les a mà?

    ResponElimina
    Respostes
    1. En vaig fer vint i pico...potser si que tens raó, però la pasta, abans de congelar, és força enganxosa! La pròxima vegada ho provo amb les pinces per fer cake pops! Una abraçada!

      Elimina
  2. Noia, què original!!! Quina passada!!! Prenc nota!!! Ara...a veure si puc trobar les llavors de rosella....
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo les vaig trobar a Girona a una botiga de delicatessen que es diu Petit Paradís...prop de l'estació de tren, per si et serveix de referència!

      Elimina
  3. JO he trobat les llavors de rosella al Veritas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És bo saber-ho!!! A vegades costa trobar ingredients! Moltíssimes gràcies!

      Elimina