diumenge, 8 de desembre del 2013

CHEESECAKE DE BAILEYS AMB XOCOLATA

Aquest matí, amb la Nini, ma germana, hem fet una recepta de l'Alma Obregon. Ella ja n'era una fan, però des de que la va conèixer a la fira Bcna&Cake, i va comprovar que, en persona, és encara més encantadora, la seva admiració ha anat en augment. Jo també la segueixo i en faig a vegades receptes, sobretot de cupcakes, que normalment queden prou bons. Però si us haig de ser sincera, avui també ha augmentat la meva consideració vers ella, gràcies a aquesta recepta seva que avui us ensenyo, i que m'ha permès tastar el que és, amb diferència, el millor pastís de formatge del món mundial!!! Si hi ha algun incrèdul que ho dubti, el repto a que la provi de fer i assaboreixi el resultat...de ben segur que si ho fa: a) em creurà i, b)l'Alma tindrà un altre incondicional més!!!


INGREDIENTS
Per la base
160 grams de galetes (tipus digestive)
3 cullerades de sucre moreno
80 grams de mantega fosa

Pel farcit
800 grams de formatges tipus Philadelphia
160 grams de sucre blanc
3 cullerades de farina
4 ous
65 ml de nata per muntar
60 ml  de Baileys

Per la cobertura (ganache de xocolata)
165 grams de xocolata negra de cobertura
135 ml de nata per muntar
35 grams de mantega
60 ml de Baileys
unes floretes de sucre per guarnir

L'ingredient secret d'aquest pastís...aquest licor que mai havia provat i que ha resultat donar-li un toc genial!

PREPARACIÓ
En primer lloc preparem la base de galeta. Posem en un bol les galetes i les triturem. En realitat, jo, en comptes de triturar-les, les sotmeto a una sessió de batedor elèctric, amb l'accessori pala, que fa que s'esmicolin mica en mica.


Un cop ben esmicolades, hi afegim el sucre i la mantega fosa.


Cal barrejar bé fins que tot estigui ben integrat.


Llavors ruixem amb spray antiadherent un motlle de 18 cm de diàmetres i parets desmuntables.


Aboquem la barreja de galeta dins el motlle...


...i mirem de prémer bé, per tal d'obtenir una capa compacte. Un cop aconseguida, reservem a la nevera fins al moment de fer servir.


Llavors anem per preparar el ganache de xocolata negra. Possarem la nata al foc, i mentre esperem que bulli, preparem la resta d'ingredients: la xocolata, la mantega i el Baileys.


Un cop la nata bull, l'aboquem sobre la xocolata i remenem. Un cop aquesta estigui ben desfeta, hi afegim la mantega. Si us costa que tot plegat quedi integrat, podeu posar la barreja una mica al bany maria, i segur que ràpidament obteniu una textura ideal.


Per acabar, afegiu el Baileys lentament, i feu una remenada final. Reserveu a la nevera. Penseu que, una estona abans de muntar el pastís, l'haureu de treure per aconseguir una textura ben cremosa.


Finalment anem pel farcit. En el bol del batedor, col·loquem el formatge tipus Philadelphia, el sucre i la farina, i batem a velocitat baixa.


Afegim els ous, un a un, i continuem batent lentament.


Per acabar, i sense deixar de batre, hi afegiu el Baileys barrejat amb la nata, poc a poc.


Us ha de quedar una crema espesa com aquesta.


Aboqueu al motlle que, amb la primera capa de galeta, havíeu reservat a la nevera, i enforneu els primers 15 minuts a 180 graus, i els següents 60-70 minuts a 120 graus. 


Quan el traieu del forn, deixeu refredar a temperatura ambient una estona. Després passeu un ganivet pel voltant, per desenganxar de les parets, i poseu a la nevera unes dues hores.


Passat el temps, traieu del refrigerador, desemmotlleu i munteu la presentació final.


Es tracta de repartir el ganache (que haureu tret de la nevera una estona abans) per sobre del pastís, de manera desenfadada, ajudant-vos d'una espàtula.


I decorar, mínimament, amb unes flors de sucre.


 Oi que queda bonic???


Doncs si el tasteu veureu que, a més de preciós és espectacularment bo!!!


I amb un tall brutal!!!


Que vagi de gust!

24 comentaris:

  1. ES-PEC-TA-CU-LAR! Només d'imaginar-me´l se m'activen les papil·les gustatives. Una delícia. I la presentació senzillament fantàstica. Això sí, una bomba de calories! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tents tota la raó Chus...això si...la bomba més dolça i boníssima mai inventada!!! Petons!

      Elimina
  2. GENIAL!!! A mi també m'agrada l'Alba. La segueixo al bloc i tinc el llibre de cupcake. Havia sentit a dir que els pastissos també eren de fàbula i veient el que has fet tu avui: cap dubte!! Ha d'estar boníssim i t'ha quedat molt bonic.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Dolors...haurem de pillar-li alguna altra recepta...a veure si totes són tan bones!!! Petons!

      Elimina
  3. Se m'està fent la boca aigua!!! jo sí que provaré de fer-lo.
    T'ha quedat molt maco.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Dolors...a aquestes hores ja no en queda ni una engruna...perquè tots l'han trobat deliciós...!!! Segur que si el fas també triomfes!!! Petons!

      Elimina
  4. És una bomba, super bo. El pastís de formatge és el meu preferit i fins ara de tots els wue he fet em wuedava amb el meu que tinc al blog i que és molt bo i fàcil però ara tinc ganes de provar el teu i ja en parlarem. L'aspecte del teu és boníssim

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo crec que en la varietat està la diversió, i estic segura que la teva versió és deliciosa....ara, aquest de Baileys està també, com diu la meva filla petita, bonissíssim!!!

      Elimina
  5. olé! Quin pastissot! Veig que no només tu ets una llaminera, la teva germana també n'hi posa un poc, no? Us ha quedat molt lluït, el pastís! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marina...quan ens ajuntem les germanes Tarradellas, el forn es posa a tremolar!!! Petons!

      Elimina
  6. Ostres Mònica insuperable!!!! Sens dubte el faré, ha d'estar delicios!

    ResponElimina
  7. Que ricura hermosa, gracias por compartirlo.Buenas nochessss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per les teves sempre carinyoses paraules! Petons!

      Elimina
  8. Uauuuuu, quina bona boníssima pinta!!!

    LI faré per la meva germana que és súper fan del pastís de formatge.

    Un petó

    Blanca

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que li encanta! Una abraçada Blanca!

      Elimina
    2. Mònica, i els nens en poden menjar? No és molt alcohòlic?

      Elimina
    3. És veritat que porta una mica de licor!!! A casa en va menjar només la gran!!!

      Elimina
  9. Uuuuuuuffff!! M'he quedat sense paraules Mònica!! I només amb les fotos ja m'has fet agafar gana! Impressionant!!
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les fotos amb llum natural sempre surten moooolt millor, però el pastís "in person" també era molt bonic! Petons Pili!

      Elimina
  10. Ohh quina bomba tant deliciosa!!! petons

    ResponElimina
  11. Realment impressionant!! M'encanta el Baileys i m'encanta el cheesecake, així que estic segura que m'encantarà, perquè el provaré segur!! i t'ha quedat no maco, no, el següent. molts petons bonica

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marta, he seguit pas a pas les indicacions de la recepta, i la veritat és que m'ha sortit pràcticament igual que l'original! AIxò és que les explicacions eren molt bones! Petons!

      Elimina