dissabte, 7 de desembre de 2013

GINGERBREAD MEN COOKIES

Aquesta ja sabeu que és una recepta americana nadalenca de les més típiques. N'hi ha un munt de versions a la xarxa, però moltes són fetes amb ingredients que no són massa habituals a casa nostra. Total, que al final, com diem a la meva família, he fet un "matxambrat" i he acabat fent una recepta pròpia, força suau al paladar, que ha resultat molt gustosa. La veritat és que són una monada de galetes, i tenen un efecte decoratiu genial! I són ideals per preparar-les amb els més petits!



INGREDIENTS (per unes 15 galetes, dependrà una mica de la mida del tallador)
Per la base
200 grams de mantega (a temperatura ambient)
100 grams de sucre moreno
1 ou
75 grams de melassa d'arròs
400 grams de farina
1 cullerada de gingebre en pols
1 cullerada de nou moscada en pols
1 i 1/2 de canyella en pols
un pessic de pebre negre acabat de moldre

Per la glaça
1 clara d'ou pasteuritzada
200-250 grams de sucre llustre
unes gotes de vinagre blan
fondant de colors i sprinkles per decorar

PREPARACIÓ
Primer de tot, amb l'accessori pala del batedor elèctric, barregem la mantega (a temperatura ambient) i el sucre moreno.


Un cop aconseguida una massa uniforme, afegim l'ou i continuem remenant.


Tot seguit incorporem la melassa d'arròs, un edulcorant natural, sense gluten, que diuen que és molt i molt sa, i continuem barrejant.



Ara ha arribat l'hora de les espècies i la farina. Ho afegim a la barreja anterior i amassem fins que tot estigui ben integrat.



Us ha de quedar més o menys així!


Llavors l'esteneu, sobre una superfície un xic enfarinada, i l'aplaneu amb el corró fins obtenir una placa d'un gruix de 0,5 cm aprox. Per aconseguir que tot tingui el mateix gruix, faig servir aquestes falques pel corró que veieu als laterals.



Un cop tenim la placa, es tracta d'anar tallant les galetes, amb el tallador de gingerbread man.


Col·loquem totes les galetes damunt una safata folrada de paper de forn.


I a algunes, amb un tallador de flor, els hi esqueixem la cama, simulant una mossegada.



Per acabar la preparació de la base, les enfornem a uns 170 graus (opció rebosteria: dalt, baix i ventiladora), durant aproximadament 20 minuts, i ja teniu la base d'aquestes fantàstiques galetes preparades! 


Anem per la glaça. En el bol del batedor elèctric posem el sucre llustre, la clara d'ou i les gotes de vinagre.


Amb l'accessori globus ho batem durant un parell de minuts fins a aconseguir una massa brillant i espessa.


Col·loquem la glaça dins una mànega amb una boca de sortida rodona ben petita.


I a decorar! Jo he fet amb blanc els ulls, la boca i els ornaments a cames i peus. Els ulls els he completat amb uns sprinkles blaus. Si us hi fixeu, les galetes senceres somriuen, i les galetes escapçades estan ben emprenyades!


Pel que fa els botons i el corbatí, els he fet amb fondant, i els he enganxat amb cola alimentària.


Oi que són una monada!!!


No sé amb quina de les dues versions quedar-me!!!


Ara si que començo a sentir la flaire d'aquestes festes que s'acosten...



I si les voleu regalar, embolicades, i amb algun detallet decoratiu, també queden molt boniques!


Ah!!! I si els voleu ensenyar als petits una cançó sobre aquestes galetes, i així practiquen una mica d'anglès, aquí us deixo un enllaç ben divertit, amb el que la Tisge ha estat cantant mentre les fèiem!


Que vagi de gust!

15 comentaris:

  1. ohhh, galetes de Nadal, bonissimes.

    ResponElimina
  2. Són precioses!!!. Val la pena la feina que porten!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oi tant!!! I a més, aquestes en concret, de feina no en porten gaire!!! Petons!

      Elimina
  3. T'han quedat molt boniques I els llacets I els botons de fondant són una passada, amb tots els detalls. Mònica, estàs feta una artista! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Chus...m'encanta fer cosetes petites amb fondant. Trobo que es poden fer formes i decoracions fantàstiques! Petons!

      Elimina
  4. Moníssims Mònica! I trobo que així en "versió doble" queden fantàstics! I de gust... m'encantaria tastar aquesta versió "Made in Girona" perquè segur que és bona, bona! :)
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa els van robar el cor els escapçats...però totes dues versions van resultar gustoses per igual! Petons!

      Elimina
  5. Woow, que receta!!!!!….me encantan estas galletitas, besotes

    ResponElimina
  6. Mònica,
    es deformen molt aquestes galetes a l'enfornar-les? Vull dir si s'inflen o creixen. Es que vull fer una caseta de galetes i l'altre dia la vaig fer amb una recepat que vaig trobar per internet (d'una noia noruega) i va ser un desastre :-(
    Si aquestes mantenen la forma la faria servir.

    Gràcies!

    Petó

    Blanca
    http://acalablanca.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. No es deformen pràcticament gens Blanca, et podrien anar bé per fer la casa! Una abraçada!

      Elimina
  7. Però mira que en són de macos, eh? Ja vas veure els meus...i aquests...impossible menjar-se'ls, si no fos per com n'estan de bons!! Ptonas!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Et van quedar espectaculars... en general, els gingerbread men m'encanten!!! Petons!

      Elimina