diumenge, 7 de setembre del 2014

TORTA DE LARANJA

Avui m'ha germana i jo hem fet de cuineres oficials de la família...hem començat per un esmorzar de diumenge que un dia d'aquesta setmana us explicaré, i tot seguit hem continuat amb una marató de truites variades, llibrets amb diferents farcits, carns adobades i alguna dolçaina per alegrar les postres. Quan ja ho teníem tot enllestit, ma germana m'ha preguntat si volia provar de preparar un dolç portuguès que havia vist a una pàgina web ("Mis deseos más dulces")...la veritat és que estaven prou cansades, però l'aventura de preparar un pastís nou, sempre ens tempta a totes dues, i si a més es tracta d'un originari del país en el que acabem de passar les vacances, no m'hi podia pas resistir...així que dit i fet. No teníem tots els estris, i el forn que tenim a Blanes és un d'elèctric, petit, però hem pensat com podríem superar tots els entrebancs, i ens hi hem posat. El resultat: excepcional. Un híbrid amb tocs de flam, púding i crêppe...Només us puc dir que aquesta mena de braç de gitano és deliciós! No deixeu de tastar-lo!!!


INGREDIENTS
8 ous
320 grams de sucre blanc
200 ml de suc de taronja
la pela de dues taronges ratllada finament
1 cullerada generosa de farina de blat
75 grams de mantega fosa
sucre per arrebossar la torta

PREPARACIÓ
Comencem batent els ous i el sucre, juntament amb la pela de taronja ratllada...però no en excés...no cal que obtinguem massa escuma.


Hi afegim la farina...


...el suc de taronja...


...i la mantega fosa....i continuem batent fins a obtenir una massa homogènia.


No us espanteu...tingueu en compte que és una massa força líquida.


Folreu una safata de forn amb paper que untareu generosament amb mantega.


Aboqueu la massa líquida al damunt i en enforneu, a 190-200 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventidalor), durant uns 25 minuts.



Abans de treure la massa del forn, disposeu un drap net sobre el marbre de la cuina, i repartiu per sobre sucre (més o menys ocupant la superfície de la safata de forn emprada).


Quan desenforneu la torta, encara calenta, l'aboqueu damunt el drat ensucrat.



I enrosqueu la placa obtinguda sobre si mateixa, mirant que quedi ben ensucrada.



En acabar el rotlle, el disposeu a la safata que ho volgueu servir, i deixeu refredar, primer a temperatura ambient i després, si no se la cruspeixen abans, a la nevera.



Abans de servir, decoreu amb taronja tallada a rodanxes i cireres confitades.




Ja veureu com sorpreneu a tots els comensals, amb la textura i el gust d'aquesta dolçaina...i que tothom demana repetir-ne!!! Ja dic jo que els portuguesos són uns genis de la rebosteria! Que vagi de gust!


2 comentaris:

  1. Doncs si que heu fet una bona marató tu!! i aquest remat final es veu deliciós, el sabor de taronja als postres m'encanta! un petó-!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ma germana i jo, a la cuina, sabem quan comencem però mai quan acabarem!!! Petons Eva!!!

      Elimina