dilluns, 29 de desembre del 2014

PAISATGE NEVAT

 Jo només recordo haver anat a Ikea una vegada, per comprar unes làmpares i unes estores, quan vam anar a viure junts amb en Marc, fa mooooolts anys!!!. Però ma germana i en Juanjo en són visitants freqüents, i sempre hi descobreixen coses interessants. La darrera, aquesta casa i aquest arbre, tipus galeta especiada, que es monten tot enganxant-les amb glaça, i que es poden decorar amb dolçaines variades i pastilles tipus lacasitos. Nosaltres els vam emprar per fer un paisatge nevat, molt nadalenc, per esmorzar el dia de Nadal, com si d’una manualitat es tractés. Per tant, us recomano que, si aquests dies aneu Ikea, no deixeu de comprar-les, perquè podreu tenir una bona estona entretinguts als més petits de la casa. Només una advertència: s’ha de muntar i menjar, perquè, cas contrari, si la guardeu fins l’endemà, encara que l’emboliqueu, comprovareu que la galeta s’estova, i deixa de ser cruixent...


INGREDIENTS
Un paquet galeta model caseta gingebre
Un paquet galeta avet de Nadal
200-250 grams sucre llustre
1 clara d’ou pasteuritzada (45-50 grams aprox)
unes gotes de llimona
lacasitos
dolços d'inspiració nadalenca
una mica més de sucre llustre per decorar la superfície on volguem muntar el paisatge nevat

Aquest és el pack de l'arbre...
I aquest el de la caseta...tots dos una xulada!

PREPARACIÓ
Comencem preparant la glaça. Barregem (a mà o amb el batedor) la clara d'ou, el sucre llustre tamisat i les gotes de llimona, fins obtenir una mescla líquida però espessa. Ha de ser una glaça de la que es diu d'escriptura.



Posem la glaça dins una mànega, sense boca, i perfilem i fem floritures a les diferents peces de la casa.


Amb la glaça, també enganxem els lacasitos i demés caramels al teulat de la casa i a l'arbre.


Quan tenim totes les peces preparades i decorades, les enganxem també amb glaça.


Penseu que heu de fer servir algun suport (en aquest cas pots buits de sucre llustre), per mantenir les peces juntes mentre s'asseca la glaça...aquest és el punt més delicat del muntatge!!!!


Un cop tot muntat, ho disposeu damunt una safata folrada de paper verd, on podeu repartir unes quantes dolçaines més (en aquest cas, lacasitos i ninots de neu de núvol), i empolsineu generosament amb sucre llustre, per allò d'aconseguir l'efecte nevat!!! I ja ho teniu llest!!! Oi que queda molt vistós!!!


I les galetes són prou bones!!! Que vagi de gust!!!

4 comentaris:

  1. L’any passat, vaig fer-la per l’aniversari de la meva neta, amb ninets que li agraden molt.
    Es molt maca, fàcil de muntar i pots guarnir-la com més t’agradi
    Petons i mot bon any

    ResponElimina
  2. Preciosa, decorativa y buena, como para que los peques alucinen. Esta no llega al día de reyes.
    Besos
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  3. Mira que sóc visitant freqüent d'Ikea, i no he comprat mai aquestes galetes! Sembla divertit de fer, les buscaré quan hi torni ;)
    Bon Any Nou!
    Marta

    ResponElimina
  4. Hi passejo sempre per la secció d'alimentació per veure els productes que tenen però no m'hi vaig fixar amb aquest kit. Molt bona idea pels petits de la casa! Una abraçada!

    ResponElimina