dijous, 8 de gener del 2015

GALETONES DE GINGEBRE FARCIDES DE CREMA D'SPECULOOS

En Txema és el darrer fixatge del meu despatx: un jove apassionat i ple d'il.lusions, idees i ideals, que arriba cada matí a l'oficina disposat a emprendre mil i una batalles sense defallir!! Està bé tenir tanta vigorositat jovenívola al costat!!! Doncs bé...en Txema aquest Nadal ha viatjat al sud-est asiàtic i ha visitat, entre altres països, Cambodja, d'on em va portar un souvenir referent a la que sap, després del dret, és una de les meves grans passions: la cuina!!! Va travessar un munt de fronteres, algunes amb algun problemilla..., amb una bosseta de gingebre en pols, que fa una olor intensa desconeguda fins ara per mi!!! En fi, aquestes galetes han sigut la primera recepta on l'he emprat...i han quedat més que delicioses!!! Les que m'han deixat a casa, després d'atacar la safata que tot just sortia del forn, les he farcit amb la crema d'speculoos que vam portar de França, i trobo que la combinació ha sigut molt encertada!!! En fi...si us animeu, a més de ser una monada, són d'allò més bones!!!


INGREDIENTS (Per unes 40 galetes petites dobles)
Per les galetes
250 grams de mantega
250 grams de sucre
1 ou
1 i 1/2 de gingebre en pols, a poder ser cambotjana
400 grams de farina de blat
100 grams de farina d'ametlla

Pel farcit
crema d'speculoos

Aquesta és la famosa gingebre cambotjana, que va viatjar
per mig món fins arribar a les meves mans!!! 

PREPARACIÓ
Tallem la mantega, bo i sortida de la nevera, a tallets.


La batem amb la KA, equipada amb l'accessori pala, juntament amb el sucre, fins obtenir una barreja ben cremosa.



Hi afegim l'ou i barregem fins que estigui ben integrat.


Llavors hi incorporem el gingebre...


...i les dues farines, prèviament tamisades.


Acabem de remenar, el just per obtenir una massa homogènia, que no s'enganxi als dits.


Col.loquem la massa damunt un paper de forn.


El tapem amb un altre paper i, amb l'ajuda d'un corró, obtenir una placa de 0,5 cm de gruix aprox.


Si voleu treballar-la millor, poseu la placa 15 minuts a la nevera, tapada, abans de tallar les galetes. Un cop treta de la nevera, amb l'ajuda d'un tallador de mida petita, en aquest cas amb forma de flor, formem les galetones.


Les disposem totes damunt una safata de forn folrada, i enfornem a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durants uns 8-10 minuts (no deixeu que es torrin massa, i vigileu perquè en ser tan petitones, en un tres i no res estan llestes!!!).


Un cop cuites, desenforneu i deixeu refredar una mica a la safata, abans de passar-ho damunt una reixa.



Un cop ben fredes (i si n'han quedat de "viues"...perquè a casa més de la meitat de la producció ha volat durant la fase de refredament) ajunteu per parelles, i enganxeu amb una petita porció de crema speculoos...un dels pecats dolços més addictius que he tastat mai!!




I ja les teniu a punt per clavar-hi queixalada.


I així, posadetes unes damunt les altres, fa un goig....!!!


Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. Una barreja molt encertada i bona... m'encanten :)
    petons

    ResponElimina
  2. Ja m'imagino l'olereta només obrir el forn! Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Bufa!! què bones!! les galetes amb gingebre ja són tremendes i segur que aquest de Cambodja deu ser espectacular! i ja amb la crema d'speculoos que és un vici doncs en fi... que per repetir fins acabar-les! un petó!

    ResponElimina
  4. Uff nena però com se'm va poder passar aquesta recepta! Buscava un gelat i he trobat aquesta delícia, hauré d tornar-me a disculpar amb ls d casa x engegar l forn amb aquesta calor...besets

    ResponElimina
  5. Uff nena però com se'm va poder passar aquesta recepta! Buscava un gelat i he trobat aquesta delícia, hauré d tornar-me a disculpar amb ls d casa x engegar l forn amb aquesta calor...besets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eren bones, bones Glòria...a casa, també, de tant en tant, han d'aguantar estoicament la calor del forn, però després reben recompensa!!! Petonarros!

      Elimina