dimarts, 21 de juliol de 2015

TATIN DE POMA AMB REDUCCIÓ DE CREMA D'AVET LAGRIMUS

A la darrera trobada de blocaires vam visitar el petit obrador que en Michel Baylocq té al cor del Baridà, a la Cerdanya. Amb el seu projecte Lagrimus, en Michel ha recuperat la saviesa de la muntanya, l’adaptació al medi, la necessitat de supervivència i el coneixement adquirit durant segles al Pirineu. És un projecte de respecte a la natura i a l’entorn i que vol recuperar, desenvolupar i divulgar les propietats medicinals, alimentàries, culinàries i terapèutiques conegudes per a moltes generacions de muntanya a l’entorn de l’avet i els seus derivats. Elabora xarops, caramels, infusions etc...que a són bons pel cos i l'esperit. Però de tots els productes que ens va ensenyar, aquest cap de setmana vaig decidir emprar la crema d'avet amb la que ens va obsequiar, ideal per condimentar amanides, verdures...etc. El que passa és que, per fer honor a la meva dèria rebostera, jo l'he emprada en versió menys corrent, en versió dolça, reduint-lo, amb sucre, per aconseguir una salsa amb la que decorar i alegrar una clàssica tatin de poma!!! El resultat: esplèndid!!! 


INGREDIENTS 
6-8 pomes
3 o 4 cullerades de sucre moreno
el suc d'una llimona
una placa de pasta brisa
200 ml de crema d'avet Lagrimus
2 cullerades soperes de sucre blanc

PREPARACIÓ
Pelem i tallem les pomes a trossets petits.



Barregem la poma amb el sucre moreno i el suc de llimona i deixem reposar uns minuts.


Untem generosament un motlle rodó amb mantega.


Hi dipositem la poma tallada a trossets i macerada...


...i la tapem amb la pasta brisa, mirant que els marges quedin ben endins.


Enfornem, a 190 graus, amb escalfor a baix (forn), durant uns 35 minuts. Un cop cuita, desenforneu i deixeu refredar una estona dins el motlle.


Llavors desemmotlleu a l'hora que capgireu el pastís.


I ja teniu el pastís llest...anem per la salsa que l'alegrarà! La base, la crema d'avet Lagrimus!


Només heu de posar la crema en un caçó, al foc, amb dues cullerades de sucre, i remenar. Quan estigui dissolt deixar-ho coure, a foc molt baix, remenant de tant en tant, fins que comenci a espesseir (uns 20-30 minuts).


Deixeu refredar uns minuts, i ja la teniu a punt...Talleu un bon tall de tatin, i decoreu generosament el damunt amb la reducció de crema d'avet...



Quina cosa més bona!!!


Que vagi de gust!

4 comentaris:

  1. Me encantan las tartas que tengan manzana y esta en particular es deliciosa amiga.Bssss

    ResponElimina
  2. Uau quina bona pinta!! Sembla que hagim tingut telepatia amb la tatin tu i jo Mònica! Per cert vaig tastar aquesta crema d'avet i penso que dóna molt de joc, deu estar molt bé en la reducció que li has fet...
    Petons
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. És boníssima la crema d'avet Lagrimus...i visitar on la fan una sortida genial!!!! I de les tatins en sóc una fan, em sembla que com tu!!! Petons!

      Elimina
  3. No se m'hagués passat mai pel cap utilitzar la crema d'avet en unes postres.....ets del que no hi ha! Tot ho penses!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina