diumenge, 22 de novembre de 2015

MOSSEGADA DE TOMÀQUET AL CUB...O EL BOTÍ DEL FIRA ORÍGENS 2015!!!

La Fira Orígens d'Olot, o, per ser més precisos, la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya, ha arribat aquest cap de setmana a la seva quarta edició; i nosaltres hi vam fer cap en família. 

Us haig de dir que és una de les meves fires preferides, i això per varies raons que em veig en l'obligació d'explicar, per tal que, si les trobeu interessants, no us perdeu la propera edició:

A)Està enfocada a l'usuari final dels productes.
B)Està farcida d'activitats (tastos, showcookings, concursos, tallers) molt interessants, per a petits i grans.
C)Els productes que s'hi presenten, sense excepció, ratllen l'excel.lència.
D)Els expositors són "hipermegaamables" i propers.
E)L'espai és assequible (no és massa gran), i acollidor.
F)I com a firatast té una relació qualitat-preu excepcional.

En fi, que de gràcies en té moltes, però, com que diuen que més val una imatge que mil paraules, aquí us deixo un resum de la jornada...
El primer que vam fer va ser acompanyar a la petita a l'espai de tallers infantils, on va fer una llesca modernista amb embotits, amb el xef Joan Massegur de l'Hostal del Ossos, i un taller de decoració de galetes amb la Mireia Ramon de Olor de Canyella. S'ho va passar més que bé, i estaven impecablement organitzats!




Mentre la peque feia els seus primers passos gastronòmics, els grans vam estar a l'Aula de Tast, en un maridatge de formatges i fruita que tardarem temps a oblidar!



Les melmelades van venir de la mà de les germanes Olivella, de Les Filos, vingudes del Penedès, i els formatges de la de l'Andreu Rovira, de la formatgeria Mas Rovira, del Moianès...productes de proximitat i d'una qualitat impressionant, que, aparellats, van fer-nos llepar els dits una bona estona!




En acabat, encara vam ser a temps de veure el final del concurs d'all i oli, presentat per en Pep Nogué!


Llavors va arribar l'hora de donar una volta per la Fira, i encantar-nos en els estands. Un dels més xulos, pel que fa a color i disposició, era el "Del Pagès a Casa", una empresa del món de la pagesia de Vilassar que ofereix els seus productes a domicili. Mireu quin bé de Déu d'hortalisses tenien exposades! 


També els Flequers Artesans de les Comarques de Girona. Era impossible no embadalir-se amb els tortells que presentaven!



I com no...Les Filos, les melmeladeres per excel.lències de l'edició, que no us he explicat abans que estan especialitzades en varietat de melmelada de préssec, això si, sempre de préssec d'Ordal, dels millors que hi ha al país! Elles diuen que, si en proveu un, ja mai més voldreu menjar-ne d'un altre lloc!


Els de Torclum, guanyador del millor producte de l'any passat (aquella versió de pa amb oli era, senzillament, insuperable), també tenien un estand parat amb molta cura, on presentaven el iogurt fet amb oli d'oliva verge.


I podria continuar, perquè n'hi havia per donar i vendre, amb l'estand de Lágrimus, d'en Michel Baylocq, exposant els seus productes derivats de l'avet i molts més...però, ja ho veureu si hi aneu l'any que ve...Això sí, no podia pas deixar de fer menció al meu preferit: el d'EncantAran. Esperava els seus productes -que giren al voltant dels tomàquets pera deshidratats i conservats en oli d'oliva-, els coneguts i els novedosos, amb delit, i no em van decepcionar (ja ho veureu a la recepta que calça aquesta entrada). 



I quan ja s'acostava el migdia...l'estómac va apretar de valent, i vam començar amb els tastets....i va ser començar i no parar!!! Hamburgueses (del Mas el Boscà Nou, i de Natrus)...a quina més bona...




...croquetes d'autor, directament vingudes del Mercat d'Olot.


A la Tisge li van encantar!!!


Però, va ser unànime a la família que, l'estrella de l'esdeveniment va ser el xuixo de foie, de l'Ànec dels Pirineus!!! Un pecat fet menja!



I, per fer-ho baixar tot...una deliciosa infusió de Tegust!



En fi...com diria la meva àvia...un desfici!!! Contents, satisfets, una mica més llestos gastronòmicament parlant, i molt tips, vam tornar cap a casa...Això si...amb un botí d'allò més preuat!



I amb uns quants dels productes que ens vam agenciar...vam preparar un sopar de luxe...unes mossegades de tomàquet al cub...que, si us decidiu a fer, no deixaran indiferent a ningú!!!


La base d'aquestes mossegades...les galetes de tomàquet d'EncantAran....el producte nou que presentaven aquest any, i que miraré de tornar a comprar ben aviat!


I, per acompanyar-les, un formatge del Mas Rovira, el Blanc de Sora...de gust potent i increïblement cremós.


I direu...perquè tomàquet al cub? Doncs perquè la galeta en porta; coronem el formatge amb unes tires de tomàquet deshidratat i conservat en oli i herbes també d'EncantAran; i salsegem amb una culleradeta de melmelada de tomàquet casolana... Tomàquet en tres versions, per acompanyar un formatge artesà dels millors que es poden trobar!



Que vagi de gust, i ens veiem a Olot, la capital de la Garrotxa, en la propera edició del Fira Orígens!

9 comentaris:

  1. Aquest post fa venir gana! Gràcies per explicar-nos el per què no podré faltar a la Fira la següent edició. Val la pena :)
    Ens veiem dissabte al Ganxetes!
    Marta

    ResponElimina
  2. Vaig sentir a parlar de tota aquesta moguda a TV3 i ja em va semblar que seria espectacular però amb imatges encara queda més clar que val la pena! :) Genial que en gaudis tota la família!
    Una abraçada
    P.S - Ja em moro d'enveja ara pel Ganxetes! Així que espero reportatge !! ;)

    ResponElimina
  3. Apaaa, altre cop se m'ha passat la fira Orígens... en fi, l'any vinent m'hauràs d'avisar per endavant perquè pinta molt molt bé! i aquest cub de tomàquet havia d'estar boníssim, haurem de buscar aquests productes!! Un petó ;)

    ResponElimina
  4. És la tercera vegada que hi anem i va guanyant cada any. Tens raó que tots els productors són de nivell! I la relació qualitat-preu del tasts, quasi immillorable! Per cert, sempre m'agradat molt el prèssec de Calanda, però des de que vam descobrir el de l'Ordal, cada any esperem amb delit que comenci la temporada per anar a comprar! Us ho recomano de cara a l'any vinent! Petonets

    ResponElimina
  5. És la tercera vegada que hi anem i va guanyant cada any. Tens raó que tots els productors són de nivell! I la relació qualitat-preu del tasts, quasi immillorable! Per cert, sempre m'agradat molt el prèssec de Calanda, però des de que vam descobrir el de l'Ordal, cada any esperem amb delit que comenci la temporada per anar a comprar! Us ho recomano de cara a l'any vinent! Petonets

    ResponElimina
  6. És la tercera vegada que hi anem i va guanyant cada any. Tens raó que tots els productors són de nivell! I la relació qualitat-preu del tasts, quasi immillorable! Per cert, sempre m'agradat molt el prèssec de Calanda, però des de que vam descobrir el de l'Ordal, cada any esperem amb delit que comenci la temporada per anar a comprar! Us ho recomano de cara a l'any vinent! Petonets

    ResponElimina
  7. És la tercera vegada que hi anem i va guanyant cada any. Tens raó que tots els productors són de nivell! I la relació qualitat-preu del tasts, quasi immillorable! Per cert, sempre m'agradat molt el prèssec de Calanda, però des de que vam descobrir el de l'Ordal, cada any esperem amb delit que comenci la temporada per anar a comprar! Us ho recomano de cara a l'any vinent! Petonets

    ResponElimina
  8. De part de tot l'equip de L'Ànec dels Pirineus, et donem les gràcies per a la representació que ens fas al teu blog. Estem molt contents de que us hagi agradat tant el xuixo.

    ResponElimina