Aquesta és la darrera recepta que he preparat abans que s'acabés la confitura de cabell d'àngel que vaig elaborar fa uns dies...Tot i que en va sortir una quantitat considerable, entre preparar-ne iogurts, croissants, i bisbalencs, la producció ha desaparegut en un tres i no res! En principi trobo que la millor companya de la confitura de cabell d'àngel és la pasta de full, però després d'aquesta recepta puc afirmar que, amb el brioix, també formen un gran matrimoni!!! A veure què us sembla!!
INGREDIENTS
740 grams de farina de brioix de xocolata
2 ous (més una mica més per pintar la coca)
250 ml de llet tèbia
100 grams de mantega
confitura de cabell d'àngel
cireres i sucre perlat per engalanar
Aquesta és la farina que vaig fer servir, que porta el sucre, la xoco i el llevat incorporat...un dels tresors que sempre m'emporto quan visito un super francès! |
En el bol de la KA col.loquem la farina, el ous i la llet tèbia.
Comencem a amassar amb l'accessori ganxo.
Tallem la mantega a trosset, i anem incorporant, poc a poc, a la massa.
En acabar us ha de quedar una massa amb una textura més o menys així.
Tapeu amb paper film i deixeu llevar fins que, com a mínim, dobli el seu volum.
Deixeu acabar de refredar completament damunt una reixa...
...i a menjar!!!
Comencem a amassar amb l'accessori ganxo.
Tallem la mantega a trosset, i anem incorporant, poc a poc, a la massa.
En acabar us ha de quedar una massa amb una textura més o menys així.
Tapeu amb paper film i deixeu llevar fins que, com a mínim, dobli el seu volum.
Llavors. l'amasseu amb les mans una mica per treure l'aire, i l'esteneu sobre una safata folrada de paper de forn...jo li vaig donar la forma una mica rectangular, per aprofitar la mida de la safata.
Amb un ganivet, marqueu línies on voldreu col.locar la confitura, i la repartiu amb l'ajuda d'una mànega pastissera de plàstic, de les de llençar, sense boca.
En acabat deixeu llevar una estona més, i, just abans d'entrar al forn, pinteu una mica les quadrícules formades per la confitura amb ou batut, i decoreu amb les cireres i el sucre perlat.
Enforneu, a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), fins que estigui ben daurada...penseu que, com que és de xocolata, la massa ja és molt marronosa...no sigui que us confongueu i la traieu crua!!!
Deixeu acabar de refredar completament damunt una reixa...
...i a menjar!!!
Que vagi de gust!
Brioix de xocolata? Quina passada! Només li cal aquesta cobertura amb el cabell d'àngel. Això si: quants metres quadrats té el teu rebost? Sempre ens sorprens amb nous ingredients! Feliç carnaval!
ResponEliminaTengo ganas de ir a Francia para venir cargada de este tipo de harinas. Si no me detienen en la frontera por tráfico de polvo blanco te contaré los resultados de mis bizcochos.Un abrazo
ResponEliminaBlanca de JUEGO DE SABORES
Mònica,em fas envegeta quan ens mostres productes de rebosteria francesos!
ResponEliminaAquesta coca....impressionant!
Petonets i bona setmana,
Olga
Doncs si que sembla un bon matrimoni, si jejeje
ResponEliminaNo se m'acudeix millor manera de començar un diumenge de festa, que amb un bon café i un tros d'aquesta coca tan bona!!
Petons!!
Mmm una coca boníssima!! si amb cabell d'àngel sol ja ho havia de ser, imagina't el punt de la xocolata! M'encanta! Un petonàs!
ResponElimina