dilluns, 19 de desembre de 2016

GALETES DE MEL I CANYELLA...UNES GALETES BEN NADALENQUES!

La setmana més esbojarrada de l'any ja ha passat...han sigut set dies d'anar amunt i avall preparant cantades, quines, tallers i mil històries més..per l'escola de la Tisge, pel barri i per La Pauleca, el centre d'activitats per a nens que coordinem des de l'Associació de Veïns...Sort que aquesta setmana -encara que no ho sembli, ja la de Nadal-, la cosa es presenta més tranquila, i em puc dedicar a la meva gran passió: enfornar!!! A veure que us semblen aquestes daurades i nadalenques galetes amb les que he reiniciat la més dolça de les meves activitats extraprofessionals!!!



INGREDIENTS
400 grams de farina
1 culleradeta de llevat
2 culleradetes de canyella en pols
120 grams de mel
120 grams de panela
120 grams de mantega
2 ous
1 culleradeta generosa de pasta de vainilla bourbon
1 pessic de sal

Per cert...avui he fet servir Kerrygold..una mantega irlandesa
tan famosa com difícil de trobar!
PREPARACIÓ
Batem molt bé la mantega i el sucre, fins obtenir una crema.


Hi afegim la mel, l'ou, la vainilla i la sal, i batem fins que quedi tot integrat.



Llavors hi afegim la farina, prèviament barrejada amb la canyella i el llevat i tamisada.



Quan tinguem una massa homogènia, aboquem damunt una superfície enfarinada, i acabem d'amassar a mà.


Fem una bola, l'emboliquem amb paper film, i la deixem reposar a la nevera una bona estona...fins que la massa quedi ben endurida. Si no ho feu així, no la podreu treballar, perquè és força enganxosa. Passada l'estona, la traieu de la nevera i l'esteneu entre dos papers de forn, amb l'ajuda d'un corró.


Quan tingueu una placa, talleu les galetes amb el tallador que més us agradi...com que trobo que són molt nadalenques, jo ho he fet amb el de l'estrella dels Reis d'Orient!



I ja només queda enfornar, en opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), a 180 graus, aproximadament durant uns 10 minuts.


Traieu del forn, deixeu refredar damunt una reixa...


I a menjar!!!


Que vagi de gust!

2 comentaris:

  1. Ben xules!! I amb canyella... segur que també són molt bones :)
    Petons

    ResponElimina
  2. Hola Mònica! Moltes gràcies per aquesta pila de receptes! Fa dies que vull fer galetes i em sembla que tindré feina a triar.
    Per cert, fa dos dies vaig comprar aquesta mantega irlandesa a un supermercat Dia ;-)

    ResponElimina