dimecres, 25 de gener del 2017

SIDRA CALENTA

Neva arreu menys a Girona...i mira que a mi m'agradaria!!!! Però, en tot cas, els aires són ben gèlids, o sigui que aquest vespre, entre trucada i trucada de feina, he preparat aquesta sidra calenta, a la que jo dedicaria dos adjectius: deliciosa i reconfortant! Es veu que és típica del món anglosaxó...i a partir d'ara, a casa meva també!!!! I per cert...a diferència de la sidra asturiana, aquesta no porta alcohol i, per tant, és apta per tots els públics!



INGREDIENTS (per 3 o 4 racions)
6-8 pomes vermelles ben formoses
1 taronja
4 claus
4 branquetes de canyella
3 cullerades soperes de sucre blanc

PREPARACIÓ
Triem unes pomes i una taronja ben formoses. Pelem i tallem la taronja a rodanxes. Les pomes, les rentem, els hi traiem el cor, i les tallem a vuitens. 


Posem la fruita tallada, amb els claus i la canyella en una cassola.

Aquí teniu els claus sencers, que són els que s'empren
en aquesta recepta, per si mai els havieu vist!


Cobriu la fruita amb aigua.


Poseu la cassola a foc fortet, fins que arrenqui el bull, i després baixeu el foc i deixeu coure durant unes 90 minuts. Les fruites han de quedar estovadíssimes.


Retireu la canyella i els claus i passeu pel xinès la fruita.



Us quedarà un suc ja una mica espès.


Afegiu el sucre, i torneu a incorporar els claus i la canyella, i torneu a posar al foc durant uns 30 minuts més.



Estarà al punt quan espesseeixi un xic més.



Només us quedarà colar per un colador de forat gros (per retirar claus i canyella). i servir ben calentona!!! Està espectacular!



Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada