diumenge, 29 de gener de 2017

TORTELL FARCIT DE CREMA D'AMETLLA I CACAU CASOLANA...AH! I AMB UNA TORNA DELICIOSA!!!

Darrerament estic fent experiments amb la crema de cacau casolana...i la cosa està donant molt bons resultats! La d'avui, amb farina d'ametlla marcona, oli de coco (les excel·lències del qual ja us vaig explicar en aquesta altra entrada) i sucre de coco, ha resultat un farcit espectacular pel tortell que hem devorat per postres en el dinar familiar de diumenge!!! I encara en queda per fer-ne algun entrepà durant la setmana!!! I per cert, si decidiu preparar-lo, ja veureu que, amb les sobralles podeu fer uns croissantets que són una torna de luxe!!!


INGREDIENTS (Per un tortell per 6 persones)
Per la crema d'ametlla i cacau del farcit
150 grams de farina d'ametlla
220 grams d'oli de coco pur
100 grams de sucre de coco
50 grams de cacau pur
1 culleradeta de canyella en pols

Pel tortell
2 plaques rodones de pasta de full
ou batut i sucre blanc per pintar
sucre llustre per empolsinar

Aquests són els nous ingredients que he incorporat a la recepta
i que m'han donat molt bons resultats!!!
PREPARACIÓ
Primer de tot preparem la crema d'ametlla i cacau. Per fer-ho, posem tots els ingredients en el bol de la KA, i batem fins obtenir una crema ben fina.


Com a toc final afegim la canyella, i tornem a remenar fins que quedi ben repartida i integrada.


I ja la teniu a punt!



Com que us en sobrarà, la podeu guardar en un pot i tenir-ne pels entrepans de la setmana.


És l'hora d'estendre una de les plaques rodones de pasta de full, i, amb l'ajuda d'un plat, fer-hi un forat al bell mig.


Col.loquem farcit a la part central de la pasta.


Pinteu amb ou batut els vorals.


I tapeu amb l'altra placa de pasta de full, a la que prèviament haureu fet la mateixa operació del forat central.


Tant a la vora exterior, com a la interior, practique tallets, que serviran per segellar-lo i impedir que el farcit surti.



Pinteu tota la superfície amb ou batut, i ensucreu lleugerament amb sucre blanc.


Enforneu, a 190 graus, en opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant aproximadament 25 minuts. Si el torra massa de la part superior, els darrers minuts de cocció tapeu-lo amb paper d'alumini. Un cop cuit, desenforneu i deixeu refredar completament damunt una reixa.



Just abans de servir, empolsineu generosament amb sucre llustre.


I ja el teniu a punt per ser degustat! O devorat, com ha estat el cas de casa!!!



I, per cert...oblidava la "torna" promesa...Amb els centres desallotjats de les plaques de pasta de full, podeu fer uns minicroissantets, farcits de la crema d'ametlla i cacau...que us proporcionaran, de ben segur, una aclamació unànime de tota la família!





Que vagi de gust!!!

2 comentaris:

  1. M'ha encantat la teva recepta! Heu tingut unes postres de primera categoria!
    Petonets i molt bona setmana,Mònica!
    Olga

    ResponElimina
  2. Fa molt de goig, segur que és boníssim aquest tortell!
    Clara

    ResponElimina