diumenge, 26 de febrer de 2017

BRAÇ DE GITANO DE MASCARPONE I XOCOLATA

Avui les fotos d'aquestes postres no fan justícia a com de bones estaven!!! Resulta que, després d'uns dies d'esquiar frenètic, ens hem aixecat tard i no tenia massa temps de preparar res...així que he pensat en un braç de gitano, fàcil i que sempre dóna bons resultats. El farcit, també ha vingut donat pel que tenia a la nevera...mascarpone...un gran formatge... i di i fet, amb molt poca feina he tingut llest aquest dolç, que he decorat una mica carnavalerament...per allò de les dates en les que ens trobem!!! 



INGREDIENTS
Per la plaça de pa de pessic
125 grams de sucre
3 ous
125 grams de farina de blat
Pel farcit
500 grams de mascarpone
3 cullerades de sucre
4 o 5 cullerades de xocolata ratllada
cacau i sucre llustre per empolsinar

PREPARACIÓ
Comencem per la placa de pa de pessic. Bateu els ous i el sucre fins que tripliquin el volum.


Hi afegiu a poc a poc, amb compte, i amb moviments de baix a dalt, la farina, que prèviament haureu tamisat.


Us ha de quedar una massa més o menys així. El color groc pujat d'aquesta ve dels ous, que eren de pagès.


Esteneu la massa damunt una safata de forn rectangular, folrada de paper satinat, intentant que més o menys tota la placa tingui el mateix gruix. Si ho veieu una mica complicat, també podeu repartir la massa amb ajuda d'una mànega pastissera d'aquelles d'un sol ús.


Enforneu, a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a dalt, a baix i ventilador), durant aproximadament uns 12 minuts. Penseu que no s'ha de torrar.


Un cop cuit, desenforneu, espereu uns minuts, i traieu el paper i doneu la volta a la massa.


Llavors l'enrotlleu amb el mateix paper, i cobriu la placa amb un drap ben humit.


Deixeu fins que es refredi completament.


Mentre es refreda, anem pel farcit, que no té complicació. Batem fins a quedar cremós el mascarpone, el sucre i la xocolata ratllada.





Un cop el farcit a punt, i la placa de pa de pessic freda, desenrotlleu la massa i repartiu el farcit per una meitat, com a la fotografia.


Enrotlleu, i talleu les puntes.


En aquest punt de l'elaboració, el braç hauria d'estar més o menys així.


Llavors reserveu a la nevera fins una estona abans de servir, que, el treureu i l'empolsinareu generosament amb cacau (o si voleu sucre llustre). Jo he fet servir cacau de base, que hi dóna un toc brutal, i sucre llustre per, amb una plantilla, plantar una màscara al bell mig del braç de gitano.



I ja només us queda servir...ja veureu que, tallet a tallet, la cosa volarà! Que vagi de gust!

4 comentaris:

  1. Te quedó delicioso guapa.A ver si me animo.Bsssss

    ResponElimina
  2. La foto és el de menys, segur que està deliciós!!
    Clara

    ResponElimina
  3. Unes postres perfectes !! Amb mascarpone no n'he fet mai l'hauré de provar.
    Quima

    ResponElimina
  4. Noia....en un tres i no res tens preparades uns postres de luxe!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina