diumenge, 12 de febrer del 2017

GALETES DE SAFRÀ I XOCOLATA

L'altre dia vaig comprar una capseta de safrà al Mercat del Lleó...i quina manera més ideal d'utilitzar-la que en unes galetes...La recepta la vaig trobar l'altre dia en una revista, i de seguida vaig veure'n el potencial!!! I renoi...un cop feta i tastada... les expectatives s'han confirmat amb escreix! A veure què us semblen!


INGREDIENTS
1 capseta de safra
8 cullerades de llet sencera
200 grams de mantega
100 grams de sucre
200 grams de farina de blat
100 grams de farina de blat de moro (maizena)
un pessic de sal
xocolata negra de cobertura

Aquest és el safrà que vaig comprar...i al que he trobat un dolç destí!
PREPARACIÓ

Comencem escalfant la llet. Hi afegim el safrà, una mica "matxacat" i la deixem refredar.



Mentrestant batem la mantega i el sucre fins obtenir una suau crema.



Afegim l'ou i batem una mica més.


Fem el mateix amb la llet "ensafranada".


Un cop tot barrejat, hi aboquem les farines i el pessic de sal.


Barregem bé (jo ho he fet amb l'accessori pala de la KA), i queda una massa suau, d'un color groc preciós).


Ja només queda omplir la mànega, equipada d'un boca arrissada, i formar galetes allargades.



Les enfornem, a 200 graus, en opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant 10 minuts.


Les deixem refredar i les suquem amb xocolata de cobertura negra que haurem desfet en el microones.



Col.loquem les galetes sucades damunt un paper de forn, i deixem que la xocolata s'endureixi.


I llestes!!!! Quina cosa més bona!!!


Que vagi de gust!

3 comentaris:

  1. Mare meva quines galetes, Mònica! No les he tastat mai amb safrà....
    Gràcies per la idea de fer-les arrissades!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Aquestes galetes t'han quedat de luxe! Jo i el safrà tenim una relació amor-odi (no m'acaba d'agradar el gust) però amb aquestes galetes no m'importaria fer una excepció!! I amb la xocolata ha de quedar un tàndem ben interessant! No les perdré de vista!
    Una abraçada reina!

    ResponElimina

  3. Mónica; Quin "potencial" mes visible i gustatiu que tenen aquestes galetes, i amb el safrà... el toc del gust de les coses ben fetes.
    Salutacions Mónica ¡¡ :O)

    ResponElimina