dijous, 9 de febrer del 2017

SALADETS DE PATÉ DE TOMÀQUET SEC I FORMATGE!!!

Fa dies que la feina és una bogeria...visc a cavall de Girona i Figueres, amb escapades a Jutjats d'arreu del país i més enllà...i quan dic escapades és literal. Ahir, per exemple, vaig estar a Màlaga, però només vaig veure l'aeroport, el taxi i la ciutat de la justícia! En fi...sort que d'aquí a pocs dies fem la sortida anual a la neu, i podré recuperar forces! Explico això perquè, no us llegeixo tant com voldria, ni puc estar pel bloc com m'agradaria. A més, si no vull renunciar a sorprendre als de casa de tant en tant amb alguna recepta nova, em toca buscar coses ràpides i senzilles, amb ingredients ben saborosos! És el cas d'aquests saladets amb paté de tomàquet sec (aquest cap de setmana aniré a buscar-ne més perquè és boníssim), i formatge! Se'ls han menjat avui per sopar i tots han coincidit que estaven deliciosos!


INGREDIENTS 
1 placa de pasta de full rectangular
1 pot de paté de tomàquet sec
4 o 5 cullerades de formatge fresc tipus Philadelphia
orenga seca en pols
ou per pintar

Aquest és l'ingredient secret, que vaig trobar en una incursió amb
 la Tisge al nou LIDL que han obert a Girona.

PREPARACIÓ
Estirem la placa rectangular de pasta de full.


I la tallem, "a lo llarg" en tres trossos.


Repartim el paté de tomàquet sec per la part central de cada banda.


I també el formatge crema, que jo, per repartir-lo bé, he posat dins una mànega pastissera de les d'un sol ús.



Per sobre el formatge, condimentem amb una mica d'orenga seca en pols.


Ara anem per tancar les bandes. Cobrim el farcit amb un lateral.


Pintem amb ou l'altre lateral, i el pleguem sobre el primer.


Ens ha de quedar més o menys així.


Li donem la volta al "xurro" obtingut, per tal que la tanca quedi a la part de baix.


Amb l'ajuda d'un ganivet, dividim el "xurro" en porcions.


Disposem els saladets en una safata folrada de paper de forn.


Pintem amb ou batut i empolsinem al gust amb orenga seca.


Enfornem, a 190 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 12-15 minuts, o fins que els veieu inflats i daurats.


Deixeu refredar una miqueta, i serviu!!!


Ja veureu com us els treuran de les mans!!!! Que vagi de gust!

5 comentaris:

  1. Cuida't molt, Mònica! Sort en tenim de la cuina que ens fa alliberar-nos de l'stress, oi?
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Que ueno para degustarlo los fines de semana con mis hijos.sssss

    ResponElimina
  3. Uauu ets una tot terreny! quina marxa que portes (quina enveja, ha ha!). Aquests saladets han d'estar de vici! i si, al Lidl sempre s'hi troben cosetes curioses i bones, oi?? Petonets i bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  4. Con estos bocaditos salados te vas a recuperar rápido.
    Besos
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina