diumenge, 28 de maig del 2017

VALENCIANES FORMAT MINI!

En el bloc ja tenia una entrada sobre aquestes magdalenes tradicionals, de forma allargada, anomenades valencianes, concretament unes amb trossets d'amella garrapinyada (veure recepta clickant aquí), però avui us en presento unes altres, format mini, i seguint la recepta de Webos Fritos. Són la meva participació a un sorteig fantàstic que fan, en el que pretenc ser la guanyadora d'una batedora preciossísima...d'aquelles que són hipermeganecessàries per una rebostera hiperactiva com jo!!!



INGREDIENTS (per unes 30 minivalencianes)
3 ous
150 grams de sucre
40 grams de llet sencera
150 grams d'oli de girasol
25 grams de mel
225 grams de farina de blat
10 grams de llevat químic tipus Royal
una mica més de sucre per decorar

PREPARACIÓ
Batem els ous i el sucre durant cinc minuts amb l'accessori globus de la KA.


Llavors, sense deixar de batre, hi afegim l'oli, la llet i la mel, ben a poc a poc.




Finalment, i ja a mà, amb l'ajuda d'un batedor manual o una espàtula, i sempre amb moviments de baix a dalt, incorporem la farina, barrejada amb el llevat i prèviament tamisada.


Us ha de quedar una massa més o menys així.


És l'hora de preparar els papers, que han de ser allargats. Jo he fet servir aquests, format mini, que vaig comprar fa temps i que trobo especialment bonics.


El secret perquè no se us deformin en excés (donat que no hi ha safates amb forat amb aquesta forma), és posar paper doble. Se'n fa malbé un, però assegureu no s'esberlaran!


En el cas concret de les valencianes, i sobretot si els papers utilitzats són aquests petits, us anirà bé disposar la massa dins un mànega per tot seguit anar omplint les càpsul.les.



Repartiu una miqueta de sucre pel damunt (no massa), i cap al forn, precalentat a 180 graus, i en opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador). Tardaran a coure's entre 12 i 14 minuts.


Un cop cuites les desenforneu i les deixeu refredar damunt una reixa. Ja veureu quina recepta tradicional més deliciosa!



Que vagi de gust!

2 comentaris:

  1. Que ricas!! ojalá ganes esa batidora tan magnifica, tu sabes sacar buen provecho a todos y cada uno de los artilugios reposteros.
    Petons
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  2. Guarda'm unes quantes, Mònica!
    Igual m'animo a participar al concurs! La batedora és .....un amor!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina