dissabte, 25 de novembre del 2017

FÒRUM GASTRONÒMIC GIRONA 2017

Aquest any he tornat a assistir, acreditada com a blocaire, al Fòrum Gastronòmic de Girona! Una experiència que recomano encaridament. Un lloc ideal per conèixer productes, productors i distribuidors...i per estar al dia de les novetats dels ja conegutS!!! Des dels peixos més frescos, fins a les xocolates més exclusives, passant per les espècies i condiments més innovadors...hi podeu trobar de tot!


Però el que més em va impressionar va ser poder presenciar una de les jornades de la selecció espanyola del World Chocolate Masters 2017, patrocinat per Cacao Barry, i que tenia com a temàtica "Futropolis", la ciutat del futur. Va ser molt emocionant veure als mestres xocolaters preparant un "snack to go" de xocolata, i també una escultura. Finalment, i després de dues jornades de competició, va guanya Ivan Pascual, amb una molt bona escultura d'un vaixell pirata del futur. Però el meu preferit, sense cap mena de dubte, va ser l'Andrés Moreno, un xocolater malagueny que va fer un treball excepcional, i amb el que quasi ploro quan, al meu entendre per qüestió de temperatura, no va poder acabar de presentar sencera la seva genial escultura d'un androide del futur que pren vida i decideix promocionar el "cacau" davant els humans!


També em va entusiasmar veure com en Joan Roca presentava, a l'Auditori, un munt de saborosos i creatius plats, elaborats amb productes de proximitat, que els seus ajudants realitzaven, quasi a velocitat de la llum, a mesura que ell anava explicant-ne els secrets.


I, per acabar, la cirereta que em va fer desitjar l'avançament d'una propera edició del Fòrum: veure en Marc Gascons i en Rafa Zafra, dels restaurants Els Tinars i Estimar, respectivament, explicant-nos i cuinant plats de peix i marisc. Un honor, un plaer, un privilegi, sentir-los, aprendre'n i tastar les seves delícies! Amb un gran producte, com el peix de Roses, i unes mans com les seves, el resultat sempre et deixa amb la boca oberta!


Calamar de potera, garoina amb suquet de pescadors, musclos amb vinagreta d'encortits o espardenyes amb panceta ibèrica van ser alguns dels tastets! Com podeu veure BRU-TALS!


En fi, que no us podeu perdre properes edicions si voleu estar al dia i gaudir dels fantàstics productes i la gastronomia del nostre país!

1 comentari: