diumenge, 28 de gener del 2018

MAXIBORRATXO CREMAT

Les postres de diumenge sempre mereixen una elaboració especial...la d'avui dedicada a la iaia Juanita, a la que li agraden molt els borratxos i la crema. Ja veureu què fàcil i quin bon resultat estètic i, sobretot, "gustatiu"!


INGREDIENTS
Pel pa de pessic
125 grams de sucre
3 ous
125 grams de farina
un pessic de llevat químic tipus Royal

Per emborratxar
aigua, suc de llima, rom i sucre moreno

Per la crema
500 ml de llet sencera
la pela d'una llimona
1 canó de canyella
4 rovells d'ou
75 grams de sucre blanc
1 cullerada generosa de farina de blat de moro

i mitja tassa de sucre més per cremar

PREPARACIÓ
Preparem un pa de pessic bàsic (també us en podeu agenciar un de fet!). Només heu de batre els ous i el sucre fins que tripliquin el volum, afegir-hi la farina i el llevat, prèviament tamisada, i amb moviments suaus de baix a dalt, abocar en un motlle rodó untat i enfornar, a 180 graus, en opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 25-30 minuts. Un cop fet desenforneu, desemmotlleu, i deixeu refredar completament, la primera estona damunt una reixa. El podeu deixar fet del dia abans, i embolicar-lo amb paper film fins al moment de fer servir. Això si, abans de començar, i per tal que quedi ben empapat, li traieu una capa fina de la part superior, per deixar la molla al descobert.


Tot seguit prepareu el líquid amb el que l'emborratxareu, posant al foc un parell de gots d'aigua, mig got de rom, el suc d'una llima grosseta i una bona cullerada de sucre moreno. Si us agrada molt el gust de rom, només deixeu arrencar el bull i traieu del foc. Si voleu una "emborratxada" més suau, deixeu bullir una mica. Un cop obtingut un líquid homogeni, deixeu refredar una mica, i feu-lo servir per mullar molt i molt bé, i per tots els racons, el pa de pessic.


Paral.lelament, prepareu la crema. Poseu al foc la llet amb la pell de llimona i el canó de canyella per tal que infusioni.


Mentrestant, en un bol, bateu molt i molt be els rovells i el sucre, fins que blanquegin.


Quan la llet arrenqui el bull, en retireu una tassa, i hi aboqueu els rovells. Tot seguit, la maizena dissolta en la tasseta de llet que haureu retirat. Remeneu sense parar fins que la crema espesseeixi. Retireu del foc i acabeu de donar les últimes remenades, abans d'abocar en un recipient perquè es refredi una mica.


Un cop la crema s'hagi refredat una mica, amb una cullera o una mànega, la repartiu per damunt del pa de pessic emborratxat. No cal que la repartició quedi perfecta, perquè la cremarem.


Per tal de donar el toc final, repartiu sucre blanc pel damunt la crema, i hi apliqueu el cremador, com si d'una crema catalana qualsevol es tractés.


Serviu, degusteu, i gaudiu!


Que vagi de gust!

2 comentaris:

  1. Quan les he vist a Instagram m'he quedat bocabada....jo vull venir a dinar els diumenges a casa teva!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan baixeu a Girona faré postres de diumenge encara que sigui un feiner!!! Petonarros!

      Elimina