dimarts, 27 de març de 2018

PESTIÑOS

En aquesta època hi ha un munt de dolços tradicionals...uns que encara no tenia en el bloc són els "pestiños". Un dolç dels d'abans, fets amb pocs i bàsics ingredients, i de preparació molt senzilla! No els deixeu de preparar! I feu-ne un bon piló, perquè l'endemà encara estan més bons!


INGREDIENTS
1 got d'oli d'oliva verge
1 canó de canyella
1 pela de llimona
1 culleradeta de sal
1 got de vi blanc
750 grams de farina de blat
oli de girasols per fregir-los
sucre per arrebossar-los

PREPARACIÓ
Primer de tot, fregim uns minuts la pela de llimona i el canó de canyella en l'oli d'oliva verge, a temperatura no massa alta per tal que no es cremi l'oli.


Deixem refredar l'oli i, tot seguit, l'aboquem en el bol de la KA. Hi afegim la sal...


...el vi...


...i la farina.


Amassem tot plegat amb l'accessori ganxo de la KA.


Un cop obtinguda una massa homogènia (que no s'enganxa gens perquè conté oli), en fem boletes.


Estirem cada boleta, fins obtenir una placa ben prima.


Si no us queda massa arrodonida, podeu ajudar-vos i donar-li forma amb un tallador rodó de galetes.


Doblegueu les rodonetes, donant-li aquesta forma, i fregiu en oli ben roent.


Un cop fregits, i després de deixar-los refredar un mica damunt un paper de cuina, per treure l'excés d'oli, ensucreu generosament.


I ja els teniu a punt!



Ja veureu que són cosa bona! Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada