diumenge, 29 de juliol del 2018

TORTELL DE PASTA DE FULL FARCIT DE ORANGE CURD...ELS CÍTRICS SEMPRE SÓN UNA MAGNÍFICA OPCIÓ!

L'altre dia vaig preparar lemon curd (crema de llimona) per farcir el meu pastís d'aniversari, i va quedar boníssima! La cosa va ser que, com que vaig fer el pastís en una revolada, no vaig fer fotos del procés...per això, aquest diumenge, he decidit fer la versió amb taronja, i emprar-la per farcir un tortell de pasta de full!!!! Són unes postres senzilles, però que us donaran un gran resultat!


INGREDIENTS
Per l'orange curd
250 grams de sucre
4 ous
la pela de dues taronges petites ratllada
180 grams de suc de taronja
120 grams de mantega

Pel tortell
2 plaques de pasta de full rodones
sucre blanc
ou batut
sucre llustre
trossets de pela de taronja

PREPARACIÓ
Comencem preparant la orange curd. Es tracta primer de tot de batre els ous i el sucre.



Hi afegim la pela de taronja ratllada i el suc de taronja colat.



Ho posem al bany maria i remenem fins que espesseeixi. Tot seguit hi afegim la mantega tallada a trossets i continuem remenant uns cinc o set minuts més.


Després de tot el procés, us ha de quedar una crema espesseta, amb aquesta textura, que haureu de deixar refredar a temperatura ambient, i tot seguit refrigerar.


Un cop la crema ben freda, anem per farcir el tortell. Buideu un cercle en el centre de les dues plaques.


N'agafeu una i repartiu la crema pel damunt, sense arribar als marges.


Tapeu amb l'altra placa i, amb l'ajuda dels dits segelleu les vores internes i externes.


Pinteu amb ou batut i empolsineu generosament amb sucre blanc.


Enforneu a 190 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant aproximadament uns 25 minuts, o fins que estigui ben daurat i inflat (si veieu que se us crema massa pel damunt, els darrers minuts tapeu amb paper d'alumini). Un cop cuit, desenforneu i deixeu refredar. I ja només us quedarà empolsinar amb sucre llustre i decorar amb trossets de taronja confitada just abans de servir!



Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada