dissabte, 28 de novembre del 2020

CHOCOLATE CHIP AND WHISKY BUNDT CAKE

Aquesta recepta, inspirada en una de la Bea Roque, la reina dels bundt cake (no deixeu de llegir els seus llibres i visitar el seu blog El Rincón de Bea), la vaig fer fa uns dies per commemorar el dia dels bundt cake...uns pastissos, fets en els preciosos motlles de Nordic Ware, que em tenen el cor i el paladar robats! A més, us haig de dir que aguanten molt i molt tendres, 2 o 3 dies, pel que, si aconseguiu amargar-lo, us pot solucionar alguns esmorzars o berenars! Proveu de fer-lo i ja em direu!


INGREDIENTS (Pel motlle "Heritage" de Nordic Ware o un de mida similar)
250 grams de mantega
300 grams de sucre blanc
4 ous més 1 rovell
420 grams de farina de blat
1/4 de culleradeta de bicarbonat
1/2 culleradeta de sal
250 ml de buttermilk (fet amb 240 ml de llet i 10 ml de suc de llimona)
60 ml d'un bon whisky
una tassa de nous picades
1 tassa de trossets de xocolata negra
1 cullerada de pasta de vainilla
1 tassa de sucre llustre, un quart de culleradeta de pasta de vainilla i una mica d'aigua pel glacejat

PREPARACIÓ
Comencem preparant la "buttermilk", de manera molt fàcil, barrejant la llet amb el suc de llimona, i deixant reposar uns 10 minuts.


Tot seguit, comencem ja amb el gruix de la recepta, batent, amb l'accessori globus de la KA, molt i molt bé, la mantega i el sucre.


Quan tinguem una crema ben lleugera, afegim els ous i el rovell, lleugerament batuts, poc a poc. No agregueu la següent tanda, fins que l'anterior estigui ben integrada. Aquest procés de batuda us pot portar una bona estona.


Llavors incorporar la farina (prèviament barrejada amb la sal i el bicarbonat i tamisada), i la buttermilk barrejada amb la vainilla i el whisky. La manera d'incorporar és a tongades, començant i acabant amb la barreja de farina.



Al final hem de tenir una barreja així. És l'hora d'incorporar, a mà, les nous i els trossets de xocolata.



Un cop a punt la massa, aboqueu al motlle de bundt, que haureu ben engreixat amb spray antiadherent i un pinzell, i deixat boca avall una estona per escórrer l'excés de greix.




Enforneu a 170 graus, durant 50 o 55 minuts. Punxeu per veure si està cuit. Estarà al punt si l'estri que feu servir per punxar us surt net. Llavors desenforneu, deixeu refredar dins el motlle 10 minuts, i tot seguit desemmotlleu i deixeu acabar de refredar damunt una reixa.
 


Un cop fred, decoreu amb un glacejat fet amb la tassa de sucre llustre, la pasta de vainilla i unes cullerades d'aigua. El tema de l'aigua és una mica a ull. Aneu afegint culleradetes fins que veieu que us queda la barreja amb consistència de iogurt. 


I ja el teniu a punt! Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada