diumenge, 20 de gener del 2013

BRAÇ DE GITANO DE CREMA I PINYA

Diuen que la pinya té moltes propietats, fins i tot, a mi, una doctora em va recomanar que en prengués un dia que tenia pneumonia. Està clar que, en almíbar, no deu ser tan beneficiosa per la salut, però, personalment, m'encanta. Per tant, vaig decidir unir-la a un altre dels meus ingredients preferits en pastisseria, la crema pastissera, i fer aquest braç de gitano que va quedar prou arreglat a la vista, i va resultar ser unes postres dolces però refrescants a la vegada.

 
 
INGREDIENTS
 
Pel pa de pessic del braç de gitano
125 grams de farina
125 grams de sucre
3 ous
 
Pel farcit
4 rovells d'ou
1/2 litre de llet
150 grams de sucre
2 cullerades de maicena
un canó de canyella
la pela d'una llimona
pinya en almíbar (una llauna mitjana)
sucre llustre per cobrir
PREPARACIÓ
En primer lloc prepararem la crema pastissera (que haurem de deixar refredar). Posem al foc la llet, amb el canó de canyella i la pell de llimona (reservem mig gotet de llet). Per altre costat barregem i remenem bé el sucre i els rovells d'ou. Un cop la llet comenci a bullir, treiem la canyella i la pell de llimona i li afegim la barreja del sucre i els rovells, i la maicena, que haurem dissolt en el mig gotet de llet que haurem reservat. Després es tracta de remenar i remenar, sense parar. Quan la barreja torni a començar a arrencar el bull, veureu que la massa es va espesseint. No pot arribar a bullir, així que haurem d'anar retirant del foc la cassola que hàgim emprat. Quan tingueu la crema amb la textura desitjada, feu una última enèrgica remenada i traieu-la del foc. Deixeu refredar la crema en una safata. Després escorreu bé la pinya (eixugant-la amb paper de cuina), la talleu a trossets petits, i la barregeu amb la crema. Penseu en reservar un parell de cullerades de crema i uns tallets de pinya, per decorar.
Tot seguit ja podeu anar per la placa de pa de pessic del braç de gitano. En un batedor elèctric, es baten els ous i el sucre fins que tripliquin el volum. Llavors hi afegim, amb una espàtula, i movent de dalt a baix, la farina prèviament tamitzada. Quan tot estigui integrat, ho estenem en una safata de forn folrada amb paper untat lleugerament de mantega. cal fer una capa d'un centímetre de gruix aproximadament. Es cou al forn, a 170 graus, aproximadament uns 8-10 minuts. Un cop tret del forn, i encara calent, s'enrotlla la placa sobre si mateixa utilitzant el paper de forn de la safata, i es deixa refredar en aquesta situació.
Un cop fred, i amb molt de compte, l'estirem i el farcim amb la crema i la pinya, i el tornem a enrotllar. El col·loquem a la plata en el que el servirem, i, per sobre, hi tirem sucre llustre. Acabem de decorar amb tres pilonets de crema pastissera coronats per un trosset ben escorregut de pinya en almíbar. Per llepar-se els dits!!!
 


 
 
 

2 comentaris:

  1. Hola Mònica,

    He vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 27000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, i tant que m'interessa. La finalitat del meu blog és que les receptes arribin a la gent, i a través de la vostra web, serà més fàcil. Ja he entrat a la vostra pàgina i he inscrit el blog, però no puc enganxar el gadget al bloc, perquè em dóna un error. Més tard ho tornaré a provar. Gràcies per pensar en mi!
      Mònica Tarradellas

      Elimina