dissabte, 5 de gener del 2013

CUPCAKES DE MASCARPONE I AVELLANA AMB BUTTERSWISS DE PRALINÉ D'AVELLANA

Tarda de cabalgata amb les nenes i preparació de la que, a casa nostra, és una tradició molt especial: l'esmorzar del dia de Reis. Ma mare i ma germana i el seu home, venen a casa a portar els paquets que ses majestats han deixat per nosaltres als seus respectius domicilis, i esmorzem plegats. El menú és sempre similar: xocolata desfeta i coses dolces per sucar-hi. Aquest any hi haurà melindros, pa de pessic, i aquests fantàstics cupcakes que he creat aquesta tarda. I parlo de creació perquè és una recepta que he inventat a mida dels ingredients que tenia a casa. Per postres de sopar n'hem fet una petita cata, i cal dir que, per una vegada, l'inventiva culinària ha sortit prou bé, i aquests cupcakes tan llargs d'anomenar estan deliciosos.
 
INGREDIENTS
 
Per a la base de mascarpone i avellana (uns 24 cupcakes).
 
100 grams de mantega a temperatura ambient
300 grams de sucre moreno
2 ous
75 grams d'avellanes picades
220 grams de farina
1 sobre de royal
un pessic de sal
250 grams de formatge mascarpones
75 ml de llet
 
Pel frosting (butterswiss de praliné)
 
3 clares d'ou
165 grams de sucre
unes gotes de llimona
210 grams de mantega a temperatura ambient
3 cullerades soperes de praliné d'avellanes
unes quantes avellanes per arrodonir la decoració
 
PREPARACIÓ
 
En un batedor elèctric batem el sucre i la mantega fins a obtenir una crema. Llavors hi afegim els ous, un a un, fins que quedin ben integrats. Tot seguit hi incorporem les avellanes picades, i finalment, la farina (que haurem barrejat prèviament amb el llevat i el pessic de sal) i el formatge (que haurem barrejat,també prèviament, amb la llet, fins a obtenir un líquid cremós). La farina i el formatge els incorporarem a poc a poc, i alternant un i altre, fins a obtenir una massa homogènia.
Després repartim en càpsul·les i enfornem, a 170 graus, uns 14 minuts. En treure'ls els cupcakes són molt tous, i s'ha de vigilar de no trencar-los en treure'ls de la safata.
Pel que fa al frosting, ja he dit que m'he decidit per una butterswiss de praliné d'avellanes (praliné que vaig comprar per fer els torrons, ja preparat). El primer pas, anirà bé que l'hàgiu fet abans de prepara els cupcakes, perquè l'heu de deixar ben refredar. Es tracta de, al bany maria, barrejar les clares i el sucre, i remenar, remenar, fins que el sucre quedi ben dissolt (uns cinc minuts). És important que l'aigua del bany maria no arribi a bullir, per tal que les clares no es malmetin. Un cop fred aquesta mena d'almíbar de clares, es posa en el batedor elèctric, amb l'accessori globus per aixecar clares, i es bat a velocitat alta. Si hi afegiu unes gotes de llimona, ajudarà a que les clares pugin. Un cop triplicat el volum, si afegeix la mantega a temperatura ambient, i, un cop integrada, tres cullerades soperes de praliné. Es continua batent fins a obtenir una crema molt suau.
Un cop feta la butterswiss, es col·loca en una mànega i es passa a decorar les bases. Aquest cop, veureu que he emprat una boca rodona llisa (que m'agraden especialment) i he acabat l'obra amb una avellana pelada al capdamunt.
Aquí us deixo els testimonis gràfics del resultat obtingut:



Bé, i ara a dormir que em sembla que ja sento els camells dels reis que s'acosten a casa....
 
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada