dimecres, 16 de gener del 2013

PASTÍS DE CREMA I MADUIXES

Si mai teniu un dinar, o un sopar, i voleu fer unes postres casolanes vistoses, però sense trencar-vos massa el cap, aquesta és una recepta ideal. Es tracta d'un pastís de pasta de full, amb crema i maduixes (que ja es comencen a trobar a mercat a bon preu), que podreu tenir llest en un tres i no res, especialment perquè la pasta de full la podeu comprar feta (bé, d'aquella que només cal coure), i això fa que el procés s'escurci molt. En el tema de les pastes de fulls preparades, jo vaig provant. Penso que les congelades són, en general, més olioses, i entre les fresques, també n'hi ha que tenen aquest defecte. Per mi, una de les millors que he provat és la de Casa Tarradellas, però no la tenen a tots els supers.
Bé, tornant al pastís, per fer aquest vaig comptar amb l'ajuda de la meva neboda Cristina, i va tenir un gran èxit en un sopar que vam organitzar pels més joves de la família (en el que ens vam incloure encara que, de joves, ja no en siguem tant....).
INGREDIENTS
Una placa de pasta de full (en aquest cas era rodona)
melmelada de maduixes
maduixes
4 rovells d'ou
1/2 litre de llet
150 grams de sucre
2 cullerades de maicena
un canó de canyella
la pela d'una llimona
PREPARACIÓ
En primer lloc prepararem la crema pastissera (que haurem de deixar refredar). Posem al foc la llet, amb el canó de canyella i la pell de llimona (reservem mig gotet de llet). Per altre costat barregem i remenem bé el sucre i els rovells d'ou. Un cop la llet comenci a bullir, treiem la canyella i la pell de llimona i li afegim la barreja del sucre i els rovells, i la maicena, que haurem dissolt en el mig gotet de llet que haurem reservat. Després es tracta de remenar i remenar, sense parar. Quan la barreja torni a començar a arrencar el bull, veureu que la massa es va espesseint. No pot arribar a bullir, així que haurem d'anar retirant del foc la cassola que hàgim emprat. Quan tingueu la crema amb la textura desitjada, feu una última enèrgica remenada i traieu-la del foc. Deixeu refredar la crema en una safata.
Per altre costat poseu a coure al forn la placa de pasta de full, que haureu punxat menys pel voltant (voltant que, precisament, haureu pintat amb ou).
Un cop cuita, i refredada, la ben unteu de melmelada de maduixa, i repartiu per sobre la crema pastissera. Jo us recomano fer-ho amb una mànega de plàstic, sense boca. Finalment, talleu les maduixes a trossos (que sempre es vegi part vermella), i col·loqueu per sobre per decorar.
Bon profit!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada