dijous, 31 de gener del 2013

PASTÍS DE TARONJA

Fa un dies vaig penjar la recepta d'un pastís de llima i llimona, molt senzillet, i que va resultar molt gustós. Aquesta setmana vaig provar la versió taronja. La recepta és un pèl diferent, però igual de fàcil, i el resultat també va ser molt bo, i, a sobre, més suau (força menys àcid que el de llima i llimona). Per tant, continuant amb la sèrie de receptes amb fruits de l'horta valenciana que vaig començar ahir, i per qui no sigui amant de sensacions extremes (d'aquelles que fan esgarrifar), aquí teniu la versió "taronja"...


INGREDIENTS
1 base de pasta brisa (feta o comprada...i tinc pendent la promesa de fer un pas a pas d'aquesta pasta).
5 gemes d'ou
250 ml de suc de taronja (aproximadament el suc de 3 taronges petites)
60 grams de sucre llustre
25 grams de maicena

PREPARACIÓ
Esteneu la massa en un motlle de parets baixetes, que haureu enfarinat, mirant que no sobresurti massa de les parets (ni que tampoc quedi curta). Poseu a coure al forn, en funció rebostera -dalt i baix i ventilador-, a 180 graus, durant uns 10 minuts. Heu de tapar la massa amb paper d'alumini i posar-hi alguna llegum a sobre, que pesi una mica, per tal d'evitar que la massa s'infli. Passats els 10 minuts, traieu del forn i pinteu tota la massa amb ou (és per segellar la massa i que el farcit no surti). Torneu a enfornar durant uns 5 o 6 minuts. Feta aquesta operació, traieu la massa del forn i el deixeu refredar.
A part, barregem (a mà o amb la "minipimer" -jo he fet servir aquesta darrera opció), les gemes, el sucre, la maicena i el suc de taronja. No cal barrejar en excés, només que quedi tot ben integrat. Ho aboquem dins la pasta cuita, i refredada, i ho tornem a enfornar, a 170 graus, durant uns 35 minuts (si veieu que els darrers minuts es crema massa la part de sobre, la tapeu amb una mica de paper d'alumini). Per decorar, podeu fer servir taronja confitada o, com jo, en aquesta ocasió, que volia donar un toc de color, unes mores de sucre.
Ja veieu que no té cap complicació, així que, no deixeu de sorprendre als vostres amb unes postres dignes d'una pastisseria professional!!!
















2 comentaris:

  1. Que bo!! No coneixia el teu bloc, és molt dolcet i això m'agfrada! Ja tens una nova seguidora. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Marina. Estic molt contenta que t'agradi el bloc. M'apassiona la rebosteria, i intento transmetre tot allò que vaig provant, descobrint i intentant...Una abraçada

      Elimina