dilluns, 28 de gener del 2013

PLUM CAKE DE MADUIXES PRIMERENQUES

La professora de la meva filla Dinke avui es jubilava. La Dinke, que és de la pell de barrabàs però té molt bon cor, volia fer-li un present, així que em vaig passar el cap de setmana preparant unes galetes. Però, va voler l'atzar que, ahir al vespre, la impaciència em pogués, i intentés acabar-les abans d'hora, amb el conseqüent estropici monumental. Per tant, aquest matí, a les 6:00, ja estava fent un cupcakes superdecorats, amb el nom de la profe, per substituir les galetes. Els cupcakes han sortit molt bé, però el meu braç està socarrimat perquè, amb les presses, he agafat una plata calenta i m'he planxat...danys colaterals de l'afició rebostera. Tant stress hi ha hagut, que hem oblidat fer-ne fotos, i, per tant, no us els podré ensenyar... Bé, ja amb més calma, i per poder fer una entrada com cal, aquesta tarda m'he posat a preparar un plum cake de maduixes naturals que, ja veureu, és senzillament celestial!
Ah! i en el post us poso fotos del procés, que l'altra dia, un amic i company de l'associació de veïns del meu barri, Pla de Palau-Sant Pau de Girona, en Ferràn em va dir que calia que expliqués més, gràficament, els passos intermitjos. Ara ja no tindrà excusa per posar-se el davantal, i enfilar cap a la cuina!!!




INGREDIENTS
3 ous
150 grams de sucre blanc
250 grams de farina
1 sobre de llevat royal
1 iogurt natural
1/2 got d'oli de girasol
200 grams de maduixes trossejades
mantega per untar el motlle (jo he fet servir un spray de la Wilton que va molt i molt bé).

PREPARACIÓ
En un batedor, barregeu els rovells dels tres ous i el sucre, fins que quedi una crema blanquinosa. Després hi afegiu la farina i el llevat (prèviament barrejats i tamisats -per cert, que sempre escric malament aquesta paraula...a veure si me l'aprenc...), i el iogurt, i continueu barrejant. Tot seguit incorporeu l'oli de girasol i continueu barrejant. Us quedarà una massa d'aquesta consistència.



Per altre costat, bateu les clares a punt de neu i les incorporeu, poc a poc, a la massa que ja teniu preparada.




Per últim, i amb molta delicadesa, hi afegiu les maduixes, tallades petites, i que haureu enfarinat amb una mica de farina de blat.



Ho poseu tot en un motlle allargat, untat de mantega (o ben ruixat amb spray de cocció com he fet jo).



Enforneu, durant 40-45 minuts, a 180 graus. El resultat ja us he avançat que és explosiu!



Que vagi molt de gust!



2 comentaris:

  1. Que bo! I amb maduixes, perfecte! Aquest cap de setmana tinc pendent de fer un pa amb maduixes i xocolata blanca.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si et surt bé, jo també el provaré, que el pa i les maduixes són dos dels meus aliments preferits!!!

      Elimina