dimarts, 26 de febrer del 2013

CÒDOLS DE CACAU


En entrades anteriors us havia ensenyat la recepta de diferents merengues dures, acolorides, o sucades amb xocolata un cop cuites. Avui us proposo una variació de la recepta base, que les meves filles s'han endut avui per esmorzar, i que els ha fet molta gràcia. Els hem anomenat còdols de cacau, perquè han quedat grossos (del diàmetre i alçada d'una mitja poma aproximadament) i arrodonits, com les pedres que es troben als rius, llises de tan rodolar muntanya avall. La xocolata de dins i el cacau de fora, els dóna un gust dolç, amb un punt amarg, excepcional; i d'estètica, ja veieu que també són molt originals... Animeu-vos que són dificultat 0 i resultat 10!!!



INGREDIENTS
4 clares d'ous
250 grams de sucre
unes gotes de llimona
1 tassa de gotes de xocolata negra
2 cullerades de cacau pur en pols

PREPARACIÓ
En un batedor elèctric, amb l'accessori globus, batre les clares, el sucre (afegit a poc a poc) i les gotes de llimona fins que estiguin dures i consistents. En aquest punt, i a mà, afegim la tassa de gotes de xocolata, incorporant-les amb moviments molt suaus, per evitar que les clares baixin.
Es posa la massa obtinguda en una mànega de plàstic, sense boca, es fa un tall a la mànega i es fan pilons (d'una mida un pèl més petita que mitja poma) en una safata d'anar al forn folrada de paper. Es posen a coure, en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), a 120 graus, durant 1 hora i 20 minuts aproximadament. Estaran cuits quan estiguin ben durs i es separin fàcilment del paper de forn.
Acabats de coure queden així, inflats i amb entrebancs de xocolata.



Ara només queda que, un cop deixats refredar, poseu el cacau en un colador, i el repartiu per damunt de cada un dels còdols. Segur que, algun, no arribarà a bon port, perquè us l'haureu cruspit abans d'acabar de decorar-los tots!!!


Que vagi de gust!!!

2 comentaris:

  1. Oh! Sí que queden guapos! A mi m'agrada molt, la merenga, reconec que no és un dolç que agradi a tothom... així com els has fet són xulíssims! Jo només n'havia fet dins un motlle. Ho provaré!! Dificultat zero dius? Som-hi!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé, posa-hi dificultat dos...Però com que són tan bons, mereix la pena!!! La xocolata de dins i el cacau de fóra, dóna a les merengues un gustet deliciós!!! Una abraçada Marina.

      Elimina