dimecres, 27 de febrer del 2013

GALETES D'AMETLLA I XOCOLATA LLEUGERES

És de domini públic entre tots els nostres coneguts i familiars que el meu marit és un llaminer quasi bé compulsiu. La seva perdició són els pastissos i, molt especialment, la xocolata, en la modalitat que sigui, sempre que sigui negra. Així mateix, tothom que el coneix l'ha sentit queixar-se de la impossibilitat de desbocar els seus instints i menjar dolços a cor que vols, donat que té tendència a tenir força alts els triglicèrids i el colesterol. Per això, avui he decidit fer una recepta de galetes "lleugeres". Lleugeres perquè, cosa estranya, no porten mantega, i, per tant, atempten menys contra la salut d'en Marc (això si no se'n menja tota la fornada...). Bé, la recepta és una adaptació d'una que he trobat al bloc "M'agrada cuinar", que he trobat genial, i va dedicada a tots els que tenen "problemilles" amb els "greixos".


INGREDIENTS (per unes 25 galetes)
1 ou sencer i una clara (que posarem en un got i tassam fent servir el volum que ocupi d'unitat de mesura)
1 mesura de sucre
1/2 mesura d'oli de girasol
2 mesures de farins
1 mesura d'ametlles picadetes (de les que es va servir pel voltant de les mones de Pasqua)
1 mesura de gotes de xocolata
1 culleradeta de llevat tipus Royal
1 culleradeta de canyella
cagallons de xocolata per decorar

PREPARACIÓ
Batem els ous i el sucre fins que, estiguin ben integrats i augmentin de volum. Llavors afegim l'oli, poc a poc, i continuem batent. Finalment afegim la farina (barrejada amb el llevat i la canyella), i fem una última batuda per obtenir un resultat homogeni. Ja a mà, afegim les ametlles picades i les gotes de xocolata. Veureu que queda una massa molt menys compacte que la de les galetes que porten mantega, i força granelluda, degut a les ametlles picades i les gotes de xocolata.


Després, amb l'ajuda de dues culleres, col·loqueu pilons en una safata que haureu folrat amb paper de forn. No cal que les aixefeu. Aquestes ja s'escampen per si soles. 


Col·loqueu un pessic de cagallons de xocolata sobre cada galeta. Enforneu, a 180 graus, durant uns 12 minuts. Els primers 9 amb el forn, i els últims 3 o 4 amb l'opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), per aconseguir que es daurin per sobre. Quan surtin, tindran més o menys aquest aspecte (el paper de forn el veureu una mica "brutoi" perquè era la segona fornada...).


Són unes galetes molt bones i gustoses (que he fet aquest matí i no han arribat al migdia). Han quedat menys llises que les del bloc d'on vaig prendre la base de la recepta, però és que hi he afegit ametlles picades (però no mòltes) i gotes de xocolata, que fan que tinguin un aspecte més de tradicional cookie.


Va...animeu-vos a provar-les que són ben "light"!!!

1 comentari:

  1. Deus tenir el teu marit ben content! Amb xocolata i sense greixos? Això s'ha de provar de fer... no només pel marit, eh? També per nosaltres!! Petons

    ResponElimina