dijous, 21 de febrer del 2013

TORRADETES DE SANTA TERESA AMB UN TOC DE CANYELLA

A casa en diem torradetes, però també hi ha gent que els anomena llesquetes en ou, o rostes de Santa Teresa o coquetes de Santa Teresa (fins i tot, un dia, en un llibre, les vaig veure com a "croquetes" de Santa Teresa). La veritat és que, sota el nom que a cadascú més agradi, trobem unes postres ancestrals, es veu que inicialment típiques de l'època de Pasqua, que són emblemàtiques del que s'anomena cuina d'aprofitament. Són la millor i més dolça manera d'aprofitar el pa del dia abans!!!
Jo les vaig preparar un vespre d'aquesta setmana, i van ser aplaudides llargament!!!



INGREDIENTS (per a 12 torradetes)
12 llesques de barra de pa del dia abans
1/4 litre llet
2 ous sencers més la clara d'un tercer
75 grams de sucre blanc
mantega i oli per fregir-les
sucre blanc i canyella per arrebossar-les

PREPARACIÓ
Talleu les llesquetes de pa i les col·loqueu en un recipient ben planes.


Llavors bateu, amb l'accessori globus, i a alta velocitat, els dos ous i la clara juntament amb el sucre. Sense deixar de batre, afegiu, a poc a poc, la llet (que haureu calentat al microones prèviament). Us quedarà una massa ben espumosa, que haureu d'abocar sobre les llesquetes, que quedaran completament tapades!!!


Deixeu xopar bé, durant una estona, i gireu les llesquetes. Uns minuts més tard les llesquetes han de presentar un aspecte més o menys així.


Poseu una paella al foc, amb una nou de mantega i un raig d'oli. Quan estigui ben roent, afegiu les llesquetes, i fregiu fins que estiguin ben daurades. Un cop les traieu del foc, les deixeu escórrer uns minuts sobre un paper de cuina, i tot seguit les arrebosseu amb sucre blanc barrejat amb una culleradeta de canyella. Acabades de fer estan immillorables, però fredes també són molt i molt bones!!!
Unes postres tradicionals, senzilles de fer i molt econòmiques!!! Que vagi de gust!!!




4 comentaris:

  1. Per començar bé el dia!! Potents i ben delicioses! Me l'apunto, que no les he fetes mai! Una abraçada!

    ResponElimina
  2. gràcies per deixar-nos l'enllaç a Memòries. me l'emporto pel recull. Petons

    ResponElimina
  3. Molt bona la idea de batre els ous tant... el pa deu xuclar l'ou de manera més regular... i queda divertit mentre ho prepares!
    Marta

    ResponElimina
  4. mmmm no les havia probat mai aixi pero ho fare la pròxima vegada. Tampoc se com posar el logo del repte de memòries, es q sòc una mica desastre, petonns Mònica a veure si baixeu per aqui baix a l'estiu

    ResponElimina