divendres, 22 de març de 2013

GALETES DE NOCILLA I PHILADELPHIA

Aquesta recepta és una variació de les galetes de philadelphia i coco que publicada fa poc al genial bloc "Pastissets" http://www.pastissets.cat/index.php/2013/03/galetes-de-philadelphia-i-coco-galletas-de-philadelphia-y-coco/. Quan vaig veure aquelles galetes me'n vaig ben enamorar, i vaig decidir que en pendria la idea del tipus de massa, i la combinaria amb altres ingredients. D'aquí han sorgit aquests galetes de nocilla i philadelphia que, han quedat amb una textura tan cruixent i gustosa, que ha fet que tothom em preguntés si eren de pasta de full!!! 



INGREDIENTS (per unes 25 galetes)
125 grams de mantega a temperatura ambient
150 grams de formatge tipus philadelphia
100 grams de nocilla (o qualsevol crema de cacau que tingueu per casa)
un rajolí d'aroma de coco
un polsim de sal
300 grams de farina
50 grams de coco ratllat
100 grams de sucre

PREPARACIÓ
En el batedor elèctric, barregeu la mantega, el formatge, la nocilla, el polsim de sal i l'aroma de coco, fins a obtenir una crema (uns 3 minuts a velocitat alta). Aquesta primera barreja l'he fet amb l'accessori globus. Llavors hi afegiu la farina, poc a poc, i amasseu bé (un cop afegida la farina, he fet servir l'accessori pala del batedor). Ha de quedar una massa similar a aquesta.


Esteneu damunt d'un paper de forn, i cobriu amb un altre. Llavors, amb el corró, formeu una placa (tan rectangular com us sigui possible), d'uns tres mm de gruix.



Refrigereu la placa, encara entre els dos papers, a la nevera, durant uns 20 minuts. Llavors, un cop treta de la nevera, repartiu la meitat del sucre i el coco per sobre.


Tot seguit, enrotlleu la placa, de manera força apretada, i torneu a refrigerar durant uns 20 minuts, embolicat amb el mateix paper de forn emprat per estirar la placa de massa.


Un cop treta de la nevera, talleu-la a rodanxes, d'entre mig i un centímetre de gruix.


Arrebosseu les rodanxes amb la resta de sucre, i col·loqueu, una mica separades, en una plata de forn, folrada altra volta de paper de coure.


Preescalfeu el forn a 170 graus, i enforneu durant uns 25-30 minuts, o fins que estiguin ben dauradetes.




Ja veureu com, petits i grans, us les treuen de les mans!!! Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. Si que sembla pasta de full i segur que boníssimes. Me les apunto per fer. Bones festes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si les proves, ja veuràs que cruixents. A més, no són excessivament dolces! Bon Ram i Millor Pasqua Rosa Maria!

      Elimina
  2. La nocilla m'encanta, la philadelphia també i si semblen de pasta de full que també m'agrada... no se com dir-ho però han de ser la bomba!!!
    M'apunto la recepta per fer-la.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa també som fans de la nocilla i la crema de formatge...no ens hi podem resistir!!! Una abraçada Sílvia!

      Elimina
  3. No m'he pogut resistir i ja la tinc impresa ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veuràs que bones que surten! La massa, com és cruixent, sembla pasta de full! Una abraçada!

      Elimina