dissabte, 20 d’abril de 2013

ULLERES DE XOCOLATA

Ulleres o palmeres, aquestes galetes són unes de les preferides de casa. Normalment, quan es parla d'ulleres de xocolata, són ulleres sucades en xocolata, però jo en volia fer amb la xocolata integrada a la massa i aquest matí ho he provat. Han resultat ser unes galetes molt senzilles de fer i molt bones! A més, han quedat molt xules! Us les ensenyo tot seguit!



INGREDIENTS (per unes 20 galetes)
2 plaques de pasta de full
sucre
cagallons de xocolata
2 ous

PREPARACIÓ
Estireu la primera placa de pasta de full sobre un paper de forn.


Pinteu-la generosament amb ou batut.


Repartiu sucre per sobre de la placa pintada d'ou.


Finalment, col·loqueu els cagallons de xocolata cobrint tota la placa (prèviament pintada d'ou i ensucrada).


Col·loqueu la segona placa, tapant la primera, i passeu el corró per sobre, per fer que s'enganxin bé.


Feu amb la segona placa la mateixa operació: pinteu amb ou, ensucreu i enxocolateu amb cagallons.


Comenceu a enrotllar per un costat, i fins a la meitat de la massa.


Feu el mateix amb l'altre extrem


Llavors, torneu a pintar amb ou i a ensucrar.


Talleu el rotlle doble obtingut en rodanxes d'un centímetre d'ample aproximadament.


Poseu les rodanxes en una safata de forn, folrada de paper, i torneu a ensucrar.


Enforneu (en opció rebosteria: dalt, baix i ventilador), a uns 190 graus, durant uns 18-20 minuts, o fins que hagin augmentat de volum i estiguin ben torradetes.


Desenforneu, deixeu refredar, i ja les podeu servir! Veureu com agraden a grans i petits!


 Que vagi de gust!


10 comentaris:

  1. Aquestes palmeras son formidables, tan torradetas i amb la xocolata...m'agrada el nom del cagallons....jajjja,,,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, jo sempre els he anomenat així: cagallons de xocolata i cagallons de colors...ja sé que no és molt tècnic ni ortodox, però és moooolt gràfic!!! Una abraçada Mamilu!

      Elimina
  2. Respostes
    1. Ja veig que dec ser la única que "oficialment" els anomena cagallons, en comptes de fideus. Són massa curts per assimilar-los als fideu!!!...De totes maners, conyes a part, et ben asseguro que aquestes palemeres, amb mooooolts cagallons, han sortit boníssimes!!! Una abraçada Núria!!!

      Elimina
    2. a mi m'agrada que en diguis cagallons, queda més natural!

      Elimina
    3. A mi també m'agrada dir-ne "cagallons", així que,continuarem amb aquesta nomenclatura! Una abraçada Marta!

      Elimina
  3. Hauras de canviar el títol de l'entrada per ulleres de cagallons, heheh.
    Són boníssimes, jo enlloc dels cagallons pinto la planxa amb nutella i també triomfen.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això de la nutella no m'ho perdo...o provo la pròxima vegada. Una abraçada M Glòria!

      Elimina
  4. A casa també les ulleres són unes de les receptes preferides, però sempre fem les clàssiques amb sucre o banyades de xocolata. Molt bona pensada Mònica!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es tracta d'anar provant. Com que els ingredients són tots bons, totes les variants són exitoses!!!

      Elimina