divendres, 24 de maig del 2013

PASTÍS DE CREMA DE XOCOLATA I FRUITS SECS

Avui us presento un pastís de crema de xocolata i fruits secs que vaig preparar l'altre dia. És una mica entretingut a l'hora de preparar, en això de pelar i repartir els fruits secs, ordenadament per sobre la crema, però dóna molt de joc perquè cada vegada pots fer una decoració diferent! Ve a ser unes postres de músic enxocolatades que passen d'allò més bé acompanyades d'un vinet ben dolcet! 


INGREDIENTS
Per la base
Una placa de pasta brisa
ou per pintar-la
Pel farcit de crema de xocolata
1 litre de llet
8 rovells d'ou
200 grams de sucre
60 grams de midó o maizena
la pela d'una llimona
un canó de canyella
100 grams de xocolata negra de cobertura
Per la decoració
ametlles i avellanes torrades
nous
nabius secs
una floreta de xocolata blanca


PREPARACIÓ
Comencem estenem la pasta en un motlle rodó, i coent-la al forn, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador) durant uns 12-15 minuts. Jo miro de posar-hi, una estoneta al principi, un pes a sobre, perquè no s'infli (hi ha unes pedres especials, però jo ho faig amb un motlle més petit, que encaixa en aquest).


Després desenforneu, i pinteu amb ou (per segellar la massa), i enforneu durant 3-5 minuts més. Llavors traieu, deixeu refredar, desemmotlleu i reserveu.


Anem per la crema. Posem la llet a bullir amb la pela de llimona i la canyella. Quan arrenqui el bull, retirem la llimona i la canyella.


Mentre la llet bull, barregeu els rovells i el sucre.


S'ha de barrejar, enèrgicament, durant una bona estona, fins obtenir una massa homogènia que clareja (es torna més blanquinosa que el taronja inicial dels rovells).


Quan hàgiu retirat la pela de llimona i el canó de canyella, i apartat una tasseta de llet, aboqueu-hi la barreja dels rovells i el sucre i comenceu a remenar (el foc ha d'estar baixet). Sense parar de remenar, hi afegiu el midó (o maizena) que haureu diluït en la tasseta de llet que heu reservat prèviament.


No oblideu de remenar. Veureu que, uns minuts més tard, la massa comença a espesseir.


Quan la massa comenci a espesseir (i sense deixar-la bullir en cap moment), ha arribat l'hora d'afegir-hi la xocolata de cobertura. Jo he fet servir aquestes pastilles, que he anat afegint una a una.



Recordeu que, no heu de deixar de remenar, i no heu de permetre que la massa bulli. Veureu com, si incorporeu la xocolata a poc a poc, es va fonent i, quan la massa acaba d'espesseir, està tota ben desfeta i integrada.



Aboqueu aquesta crema en una safata i deixeu refredar.


Un cop refredada, comenceu a muntar el pastís. Es tracta d'omplir la base, de pilonets de crema. Jo vaig utilitzar una mànega de plàstic (de les de llençar), sense boca.



Un cop tot recobert, comença la feina "dura", repartir, de manera ordenada i estètica, els fruits secs pel damunt.



Per acabar-lo d'embellir, hi vaig posar una floreta de xocolata blanca al bell mig! Oi que va quedar interessant a la vista? Doncs al paladar també!!!


Ah!!! i amb la miqueta de crema que em va sobrar, vaig preparar, per l'endemà, un parell de cremes de xocolata a la galeta maria! Aquí s'aprofita tot!!!


Que vagi de gust!

13 comentaris:

  1. Quina pinta!!! I que bonic que queda, aquest segur que el provo de fer.
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És fàcil i molt vistós!!! Però el més important en pastisseria, està mooolt bo! La crema és la tradicional de tota la vida, amb una mica de gustet de xocolata, i de fruits secs pots triar els que més t'agradin!!! Una abraçada Neus!

      Elimina
  2. oh! Quin festival de fruits secs! Ja m'imagino com us heu posat! Amb xocolata i tot! A mi m'encanten els fruits secs, així que em guardo la teva recepta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també, i amb xocolata, deliciosos! Una abraçada Marina!

      Elimina
  3. una preciositat de pastís.
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  4. Uhmmm!!! queda tan bonic!!! I ha de ser boníssim. el tindré en compte quan em vulgui carregat al marit. És al·lèrgic als fruits secs jejeje....
    Petonets bonica ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. La seva presència és tan evident, que podries argumentar suïcidi!!! I aquí ja m'ha sortit la vena jurista!!! Una abraçada!

      Elimina
  5. Que maco aquest pastís Mònica!!! T'ha quedat fantàstic i que boo, mare meva!!! Quines ganes de tastar-lo!!!! :O

    Molts petons guapa i bon cap de setmana!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Cristina!!! Queda força bonic, i com que la crema de xocolata i la decoració no et pot quedar malament de cap manera, a més, és ben fàcil! Una abraçada!

      Elimina
  6. Això no es fa!

    Aquest pastís és un pecat Mònica! Devia estar més que bo!

    Petonets, i bon finde!

    ResponElimina
  7. Mònica, aquest pastís és intocable... però irresistible!! Sóc una fanàtica dels fruits secs (cada dia menjo avellanes i nous...) i aquest pastís és... una temptació!!!

    ResponElimina