dissabte, 25 de maig del 2013

PASTIS DE XOCOLATA I GERDS

Els gerds i la xocolata negra són dos ingredients que m'apassionen, per això, avui, els he volgut combinar en unes postres, concretament en un pastís! El que més m'ha costat és aconseguir que la cobertura de gerds no fos excessivament líquida, ni tampoc excessivament sòlida. Per entendre'ns, un entremig entre gelatina i puré, i estic contenta perquè ha quedat prou bé!  A veure què us sembla!


INGREDIENTS
Una placa de pasta brisa
1/2 ou per pintar-la
200 ml de nata
2 cullerades de sucre blanc
250 grams de xocolata negra de cobertura
500 grams de gerds
3 cullerades de sucre moreno
el suc d'una llimona

PREPARACIÓ
Primer de tot agafem un motlle que sigui de parets força altes, i l'untem amb mantega o el ruixem amb spray antiadherent.


Recobrim el motlle amb la pasta brisa, mirant de prémer bé els laterals. Punxem el cul per evitar que s'infli.


Enfornem, a 180 graus, durant uns 14-15 minuts. Desenfornem, pintem amb ou i tornem a enfornar 4 o 5 minuts més. Cal tenir en compte que els primer minuts de cocció és important posar un pes  al damunt de la massa (cigrons...etc), per evitar que s'infli.


Un cop cuita deixem refredar i reservem.


Anem per preparar el farciment de xocolata. Poseu al foc la nata amb les dues cullerades de sucre.


Quan arrenqui el bull, afegiu la xocolata tallada a trossets i no pareu de remenar.


Poc temps després tindreu una crema que haureu de deixar refredar una estoneta.


Passats uns minuts, l'aboqueu dins la massa de pasta brisa cuita, i la deixeu reposar una estona més, en un lloc fresquet, perquè s'espesseeixi.




 Mentrestant, prepareu la capa de farciment de gerds. Poseu a hidratar dues fulles de gelatina en aigua freda durant cinc minuts.


En aquesta ocasió, he fet servir gerds congelats.


Barregeu el suc d'una llimona amb el sucre moreno.


Afegiu la barreja de llimona i sucre als gerds, i poseu a foc lent.


Afegiu la gelatina ben escorreguda als gerds, i remeneu bé.


Remeneu durant uns 4-5 minuts, fins que la gelatina estigui ben dissolta, anant amb compte de no aixafar massa els gerds. Llavors, retireu del foc i reserveu.


Abans de servir el pastís, aboqueu els gerds (una mica escorreguts) damunt la xocolata. Si poseu els gerds molt abans, la pasta brisa es pot tenyir una mica.


I ja el teniu llest! A mi m'agrada molt com ha quedat a la vista, i quan l'he tastat, el maridatge del dolç de la xocolata i l'acidesa dels gerds (apaivagada lleugerament amb el sucre moreno) m'ha semblat molt encertat!




Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. enhorabona, deu estar bonissima, una combinació espectacular. gràcies per compartir.
    una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per seguir les receptes! És una il·lusió obrir el bloc i veure que hi ha persones que llegeixen i es miren el que has preparat i escrit! Una abraçada!

      Elimina
  2. Uhmmmmm!!! M'encanta la combinació xoco i gerds. L'últim pastís que vaig preparar va ser també amb pasta brisa. I el farcit va ser melmelada de gerds i una crema de xocolata amb pasta de gerds de Sosa. Aquestes pastes són tota una troballa.
    Petonets :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho pots ben dir. Jo les compro a Torroella, a My Lovely Food, i estic desitjant tornar-hi per provar un gust nou! Una abraçada!

      Elimina
  3. Respostes
    1. Queda molt vistós! Però s'ha de tastar perquè, a més, és molt i molt gustós! Una abraçada Mar!

      Elimina