Ja us vaig dir que havia comprat llet de coco, importada de Thailandia. Està boníssima així, "tal qual", però també volia fer-la servir per algun dolç, que al final han resultat ser unes trufes de coco que causen addicció.
Ja sé que amb la foto no n'hi ha prou per jutjar, però jo, que les he tastat, us asseguro que, si t'agrada el coco, no les pots tenir al davant sense devorar-les!
INGREDIENTS (per 28 trufes)
190 grams de llet de coco
300 grams de xocolata negra de cobertura
50 grams de coco ratllat
35 grams de sucre moreno ("muscovat")
cagallons de xocolata, encenalls de xocolata blanca i negra i cacau en pols per arrebossar.
Aquí teniu la llet de coco! |
PREPARACIÓ
Primer de tot, traiem de l'envàs la llet de coco. Veureu que té l'aparença de llet.
Després l'aboquem en un caçó, i hi afegim el coco i el sucre moreno muscovat.
Aquí us haig de fer un aclariment sobre aquest sucre. És un sucre moreno molt poc refinat, molt fi i que dóna molt bon gust i color. No es troba en tots els comerços, però si el trobeu no dubteu en comprar-ne, és genial per pastisseria. Jo he fet servir aquest de la marca Billington's.
Un cop dissolt el sucre, anem afegint la xocolata, poc a poc, mirant que la barreja no agafi gaire temperatura, i sense deixar de remenar.
Fins i tot, jo, quan ja tenia la major part de la xocolata desfeta, he tret el caçó del foc i he acabat de desfer la resta.
Quan tota la xocolata estigui desfeta, i tota la barreja ben integrada, aboqueu en una safata, deixeu refredar, i poseu a la nevera fins que estigui ben presa (jo l'he deixat un parell d'hores).
Un cop la barreja refrigerada i presa, prepareu les xocolates per arrebossar. Com veieu, jo he fet servir cagallons de xocolata negra, encenalls de xocolata blanca i negra, i cacau en pols.
Quan ho tingueu tot llest, només es tracta d'agafar petites porcions de massa.
Donar-los una forma arrodonia amb les mans (molt ràpidament i sense "potinejar gaire").
I arrebossar amb els cagallons, els encenalls o el cacau.
Heu d'arrebossar les trufes just després de formar la boleta (no fer-les totes i després arrebossar-les), perquè s'ha d'aprofitar la mica que es calenta per enganxar la cobertura.
Un cop les he tingut totes fetes, les he col·locat damunt uns paperets de topets (que vaig comprar perquè vaig trobar moníssims) i llestes!!!
Com veieu, fan moooolt de goig!!! I estans espectaculars!!!
I amb aquestes quantitats en surt una producció important, que podeu guardar en un recipient tancat a la nevera!
Que vagi de gust!
Mònica m'encanten!!!!! :)
ResponEliminaGràcies Marta! Trobo que és un postre molt visual!!!
EliminaMmmmm, moníssims. Soc fan dels paperets de topos també. Jo els vaig usar per unes trufes de formatge.
ResponEliminaHaurem de buscar aquestes trufes de formatge que sonen d'allò més bé!
EliminaQuin gran surtit de trufes. Uffffffff és un no parar. Boníssimesssssssss
ResponEliminaJa ho pots ben dir Rosa Maria!!! Avui me n'emporto al despatx perquè si no a casa agafaran mal de panxa!!!
EliminaUi que bones Mònica!!! A la meva germana li hauríem d'amagar perquè li encanta el coco, és una de les seves debilitats!!! hehehe
ResponEliminaT'han quedat maquíssimes i realment tenen molt bona pinta, les fotografies parlen per si soles... P
Petonets guapa! ;)
I això, Cristina, que la fotografia és una de les meves grans assignatures pendents!!! No vegis les peripècies que faig perquè es vegin bé els resultats del que preparo! Moltes gràcies i una abraçada!
EliminaAix, si la meva àvia veu aquesta recepta. Em sembla que l'hauré d'incloure al meu receptari, amb el teu permís.
ResponEliminaEnhorabona per aquesta recepta tan fantàstica!
Petonets
El tens tot Neus!!! A mi, com a la teva àvia, també em perd el coco i la xocolata! Moltes gràcies i una abraçada!
EliminaRealment, aquestes trufes tenen una pinta boníssima, i n'hi ha moltes! sembla que em pugui imaginar el gust de coco amb la xocolata, que trobo que lliguen taaaaan bé!! Petonets, guapa.
ResponEliminaPodríem dir que és una combinació ideal!!! Una abraçada Marina!
EliminaHola! Acabo de conèixer el teu blog i he estat donant una volta i tens unes receptes bonissimes!!! Aquests bombons amb els ingredients tan exòtics tenen que estar de vici!!
ResponEliminaT'invito al meu blog: http://cuinadunaaprenent.blogspot.com.es/
Petons
Hola Roser. Ja he visitat i m'he fet seguidora del teu bloc. Els teus cupcakes de Sant Jordi em semblen brutals!!! Ens llegim! Una abraçada!
Elimina