divendres, 14 de juny de 2013

BUNDT CAKE DE FORMATGE QUARK AMB SALSA DE MANDARINA

Tinc passió pels Bundt Cakes. Trobo que, a més de ser deliciosos, tenen una estètica d'allò més atractiva. El problema és que són una mica entretinguts de fer, i que costa trobar-los el punt, tant en mides com en cocció (si més no a mi). Amb tot, una tarda d'aquesta setmana que necessitava desconnectar una mica de la feina, i a casa, cosa estranya, regnava la tranquilitat, vaig decidir-me a preparar-ne un de formatge quark! Com diria la meva àvia Rosita "més estupendo" no podia quedar! I  la salsa de mandarina (en almívar, que ara de fresques ja no en queden) va ser un acompanyament ideal! A veure què us sembla!


INGREDIENTS
Pel Bundt Cake
100 grams de mantega a temperatura ambient
175 grams de sucre blanc
la pela ratllada de dues taronges
el suc d'una taronja
mitja culleradeta de gingebre mòlt
4 ous
250 grams de formatge Quark
100 grams de farina de blat de moro
200 grams de farina de blat
1 culleradeta de llevat tipus Royal
sucre llustre per empolsinar

Per la salsa de mandarina
Una llauneta de mandarina en almívar (l'heu d'escórrer)
el suc de dues taronges
10 culleradetes de sucre
un rajolí de moscatell
una culleradeta de midó

PREPARACIÓ
En el bol del batedor, col·loqueu el sucre i la mantega i, amb l'accessori pala, barregeu fins a obtenir una massa cremosa.


Mentrestant ratlleu la pela de les dues taronges.


Afegiu al sucre i la mantega (ja barrejats), la pela ratllada de taronja i el gingebre.


Després aneu afegint els ous, un a un, sense deixar de barrejar


Tot seguit, incorporeu el formatge quark.



Finalment incorporeu les farines i el llevat tamisades, poc a poc, i sense deixar de barrejar.


I, per acabar, el suc d'una taronja.


Aboqueu en el motlle de bundt, prèviament ben untat amb mantega o spray antiadherent i enforneu, a 170-180 graus, durant uns 60-65 minuts.


Mentre es cou el bundt, aneu per preparar la salsa. Aquesta és la llauna de mandarines en almívar que he fet servir (la compro al LIDL).


Aboqueu la mandarina escorreguda, el sucre, el suc de les taronges i el rajoli de moscatell en un caçó i poseu a foc baix, tot remenant.


Veureu que la mandarina, s'anirà desfent.


Per extreure tota la substància de la mandarina, jo hi he passat una mica el "minipimer".


Deixeu al foc, durant uns 15 minuts, tot remenant. Llavors afegiu, prèviament dissolta amb una tasseta de la pròpia salsa que retirareu del caçó prèviament, una culleradeta de midó, i apugeu una mica la temperatura, perquè arrenqui el bull.


Quan adquireixi una textura densa, traieu del foc i coleu. Us quedarà una salsa daurada espectacular!


Desenforneu el bundt i deixeu refredar uns deu minuts dins el propi motlle.


Desemmotlleu i acabeu de deixar refredar.


Empolsineu amb abundant sucre llustre.


I ja el teniu llest per servir!



Això sí, encara estarà millor acompanyat d'unes cullerades de salsa de mandarina (tèbia o freda).



Que vagi de gust!

10 comentaris:

  1. I tant de ve de gust!!!
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Igualment Lolines! Una abraçada i a aprofitar l'inici de l'estiu!

      Elimina
  2. Et va quedar perfecte Mònica! El tall es veu genial i juntament amb la salseta de mandarina ha de ser tot un gust menjar-lo! Sí que és d'aquelles cosetes entretingudes de fer, però si el resultat acaba sent com aquest, val la pena! ;)

    Una abraçada bonica i que acabi d'anar molt bé el cap de setmana! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els bundt cakes no són un postre "express", però quan els tastes dónes per bo tot el temps emprat!

      Elimina
  3. increíble!!! només de pensar amb el gust cítric...ummmm tinc salivera
    una abraçada i bon cap de semana!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La salsa de mandarina se la van acabar a cullerades! Estava deliciosa!

      Elimina
  4. Un bundt cake aromàtic i excel·lent, Mònica. Encara no n'he fet mai, però amb les teves instruccions potser m'hi animo, sembla ben fàcil! Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'encanten! Queden amb una textura genial! Una abraçada Marina!

      Elimina
  5. T'ha quedat esplèndid!!
    Amb la mandarina ja em crida molt l'atenció, jo hagués fet el mateix, acabar-me la salsa de mandarina a cullerades, jajaja!

    Petons!

    ResponElimina
  6. Boníssim el bundt cake, però la salsa de mandarines m'ha captivat.

    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina