Des de que vaig veure el magnífic gelat de galetes que la Núria va publicar al seu bloc "Graella de Sucre" (http://graelladesucre.blogspot.com.es/), que no he parat fins que m'he posat a preparar una varietat d'aquest dolç, que a l'estiu ve bé a qualsevol hora, i que hauria de ser declarat patrimoni d'interès culinari internacional: el gelat! M'he decantat per un gelat de caramel i xocolata, que espero que us agradi tant com als de casa que, literalment, l'han fet desaparèixer!
INGREDIENTS
600 ml de nata per muntar
200 ml de llet sencera
140 grams de sucre moreno
4 gemes d'ou
1 cullerada de glucosa
1 cullerada de pasta de caramel
1 cullerada de midó
una tassa de gotes de xocolata
PREPARACIÓ
Primer de tot batem els rovells d'ou amb el sucre moreno.
Quan la barreja ja ha augmentat de volum hi incorporem la pasta de caramel i la glucosa, i acabem de batre.
Per altre costat, barregem la nata i la llet en una cassola.
Hi afegim la barreja del sucre i els ous i ho posem a coure a foc baix (sense que bulli), i sense parar de remenar.
Quan estigui una mica calenta, caldrà que retirem una tasseta d'aquesta barreja líquida, hi dissolem el midó, i la tornem a incorporar a la barreja (jo sempre tinc la precaució de colar-la, no fos cas que quedés algun grumoll). Continuem remenant uns minuts fins que la crema espesseeixi.
Quan estigui una mica calenta, caldrà que retirem una tasseta d'aquesta barreja líquida, hi dissolem el midó, i la tornem a incorporar a la barreja (jo sempre tinc la precaució de colar-la, no fos cas que quedés algun grumoll). Continuem remenant uns minuts fins que la crema espesseeixi.
Després aboquem en un bol i deixem refredar, primer a temperatura ambient, i després unes tres hores dins la nevera.
Passades les tres hores, posem la barreja una mitja hora més al congelador, i d'allà a la geladora durant uns 40 minuts.
En els darrers 10 minuts incorporem les gotes de xocolata, per tal que quedin ben repartides.
Aquesta és la meva geladora, senzilla però mooooolt eficaç! |
En els darrers 10 minuts incorporem les gotes de xocolata, per tal que quedin ben repartides.
Que vagi de gust!
Un gelat casolà, la mar de bo
ResponEliminaSi que ho era, si...! Una abraçada Lolines!
EliminaDeliciós Mònica!!! Mmm!!! Ara mateix me'n menjaria una bona tarrina!!! PTons!
ResponEliminaGràcies Marta! Si pogués te n'enviaria un bol! Una abraçada!
EliminaQuin gelat més cremós i bo que has preparat Mònica!! Ha d'estar boníssim! Quina gana m'has fet venir!!! hehehe
ResponEliminaPetons guapa!
Gràcies Cristina! Caramel i xocolata és una combinació brutal que fa obrir la gana segur! Una abraçada Cristina!
EliminaTambé el vaig xafardejar, el gelat de galeta de graella de sucre, però vaig pensar... ui, no sé si m'hi atreviria, amb un gelat! Per la cosa que no em quedés cremós i cristal·litzés. Però ara veig el teu... i me'n fas tornar a venir ganes!! De galetes... ohhhh... i xocolata.... oohhhhhhh! Petons
ResponEliminaAtreveix-te Marina que per tu està "xupat"! I queda taaaan bo!!! Una abraçada!
EliminaJa ho pots ben dir, em costaria no tastar-ho mentres s'està preparant, jajaja!!
ResponEliminaNo te n'ha sobrat, oi? Quines ganes de menjar-ne!
Petons!