Fa uns dies que estic una mica menys activa en això de publicar entrades. No us penseu que he deixat de banda la rebosteria, ans el contrari, estic en una fase força productiva...El que passa és que entre els inicis escolars (que sempre comporten un munt d'encàrrecs), el barri -on estem a punt d'obrir un espai de lleure i cultura infantil i gratuït al que també m'he dedicat darrerament una miqueta-, la tornada a la feina i, una trilogia que em té veritablement encisada, no tinc temps per asseure'm i preparar els posts!!! Sort que, en això que us dic de la trilogia (The Century d'en Ken Follet), no es publicarà el tercer volum fins el 2014 i, després de 2000 intenses i encisadores pàgines, deixaré descansar una mica la vista, i els de casa em recobraran a ple rendiment (i és que ja us he dit algunes vegades que quan llegeixo em transporto a una altra dimensió, on no sento absolutament res!!!). Bé, de totes maneres, aquí us deixo uns cupcakes integrals de llet merengada amb extra de canyella que vaig preparar diumenge, que estaven boníssims! El gran secret, una pasta de llet merengada que els dóna un gust excepcional!
INGREDIENTS (per unes 36 cupcakes)
Per la base
230 grams de mantega
440 grams de sucre blanc
6 ous
440 grams de farina integral
un sobre de llevat tipus Royal
300 ml de llet sencera
una cullerada de canyella
cinc culleradetes de pasta de llet merengada
Per la cobertura
300 grams de sucre llustre
el suc d'una llimona
algun ornament de xocolata o similar
PREPARACIÓ
Amb l'accessori pala del batedor elèctric, barregem el sucre i la mantega fins obtenir una crema.
Afegim els ous un a un, mirant que s'integrin bé a la massa.
Barregem la farina integral amb el llevat tipus Royal.
Afegim la farina i la llet a la massa, alternativament, i en varies tongades, sense deixar de remenar amb l'accessori pala, a velocitat baixa.
Afegim la canyella, barrejada amb la llet que havíem reservat.
I, finalment, afegim la pasta de llet merengada.
Us ha de quedar una massa similar a aquesta. La textura una mica granelluda és deguda a la farina integral.
Omplim els paperets (jo ho vaig fer amb l'ajuda d'una màniga pastissera de les de llençar, sense boca) fins una mica més de la meitat, i enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 15 minuts aprox.
Un cop cuits, desenforneu, desemmotlleu i deixeu refredar.
Mentrestant, prepareu el glacejat. Per fer-lo, barregeu el sucre llustre amb el suc de llimona, i remeneu i remeneu fins obtenir una massa blanquinosa, no massa líquida.
Dipositeu una culleradeta de glacejat damunt de cada cupcake. Feu al centre i ja anirà caient pels costats. Jo no pretenia cobrir-los completament, així que vaig deixar que el glacejat s'escampés a voluntat!
Abans que el glacejat s'assequi, escampeu per sobre els ornaments que desitgeu. Jo vaig fer servir uns encenalls de xocolata blanca metal·litzats, que van fer-los estèticament molt atractius (i que vaig comprar a la parada Sabors de la Plaça del Lleó de Girona, on en tenen de diverses tonalitats!).
Deixeu que el glacejat s'assequi del tot, i ja podeu servir-los!
Que vagi de gust!
Mmmm uns cupcakes deliciosos!! Tinc aquesta pasta a la despensa i encara no l'he utilitzat mai, gracies per la recepta! Petons
ResponEliminaDoncs ja veuràs que és deliciosa!
EliminaM'han encantat aquests cupcakes Mònica!
ResponEliminaLa llet merengada m'encanta, així que m'haig d'agenciar aquesta pasta, jajaja!
La decoració t'ha quedat genial, molt vistosa i segur que boníssima!
Petons!
A mi la llet merengada em fa tornar boja, gelada i de totes maneres...
EliminaCaram, semblen ben originals aquestes madalenes, Mònica. No m'estranya que no tinguis temps, si ets súper activa! I un blog roba molt temps. No ens importa que el dediquis a filles, inicis de curs, trilogies i espais de lleure... que també són importants, les relacions humanes! Oi? he he he. Petons!
ResponEliminaI tant...són el principal!
EliminaQue original!!! Aquestes pastes són fantàstiques!!! No havia vist la de llet merengada. Han de quedar unes magdalenes boníssimes.
ResponEliminaDeunidó l'activitat que portes. posa el fre que tot just comencem temporada jejeje....
Petonets bonica
Per mi que aquesta pasta (ja n'he provat d'altres) és una de les més bones!
EliminaQuina feinada que tens!
ResponEliminaM'encanta la llet merengada i això de que siguin integrals està molt bé.
No ho faig per cap qüestió dietètica, sinó que m'agrada molt el gust de la farina integral!
EliminaAmb tantes coses no m'estranya que no tinguis massa temps pel blog, tot i així portes molt bon ritme de publicació!! la trilogia del Follett, espectacular, m'encanta, estic ansiosa perquè surti el 3r volum, però ja em puc ficar tranquil.la, no?? i aquests cupcakes integrals genials i molt ben acabats!
ResponEliminaDiuen que està prevista al 2014....si s'avança i me n'assabento t'aviso!!!
EliminaQue xulos Monica!! I segur que boníssimis!! m'estás descobrint una quantitat de pastes de diferents gustos..... aquesta de llet merengada segur que és boníssima i pensant que a casa meva agrada molt aquest gust, potser hauré de buscar-la per fer-ne alguna preparació!
ResponEliminaLes pastes aquestes són genials i serveixen per donar gust a molts postres!
EliminaMonica, me encanto la receta, los ingredientes, besicos
ResponEliminaGràcies Naroa!
EliminaCanyella i tardor, una bona combinació! Prova la propera vegada amb farina d'espelta, et sorprendrà!
ResponEliminaHo faré! Petons Marta!
EliminaQuina decoració més xula!!!!! Com sempre et dic....ets una artista!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Gràcies Olga, però el mèrit és dels fantàstics sprinkles que hi ha al mercat avui en dia! Petons!
Eliminaon es troba aquesta pasta de llet merengada?
ResponEliminaJo la vaig comprar al mercat del Lleó a Girona, a una parada anomenada Sabors!
Elimina