dissabte, 23 de novembre del 2013

BCN & CAKE 2013

Ahir vaig fer una escapada a Barcelona. Després de la feina, vaig agafar l'AVE (que, malgrat el problemes que crec que ha generat a la cituat, haig de reconèixer que ha ajudat molt a millorar la comunicació de Girona amb la capital) i vaig enfilar camí cap a la Fira de rebosteria creativa de Barcelona, el BCN&CAKE 2013. Hi vaig anar divendres per evitar les hores de cua que vaig haver de fer en la primera edició. Realment va merèixer la pena el quedar-se sense dinar, perquè vaig poder passejar-hi de gust, admirar tranquil·lament tots els stands, conèixer novetats rebosteres magnífiques, fer algunes compres i degustar algun producte. Aquí va un petit reportatge del que més em va agradar!



Primer vaig passar per l'stand de l'Alma, de la que tinc tots els llibres i em va encomanar la dèria pels cupcakes, però, no hi era, així que em vaig conformar amb fotografiar-lo.


I la petita decepció de no trobar una de les blocaires rebosteres de referència va esvair-se ràpidament quan vaig trobar l'stand dels meus somnis. Un majorista que té tot tipus de càpsules per fer pastissets, mini pans de pessic, cupcakes i magdalenes. Formes, textures, rigideses i colors variats a preus d'escàndol. Així que me'n vaig ben proveir...ja us les aniré ensenyant en les futures entrades.





També hi vaig trobar una parada de la meva botiga preferida de Barcelona, on sempre trobo el que busco i mil coses més que ni m'imaginava necessitava!!!


Hi havia expositors dedicats a la decoració amb temàtica rebostera! Una monada!


I, per descansar una mica, vaig veure un trosset d'una demostració on vaig descobrir uns ornaments amb pa d'àngel imprès d'allò més interessants per personalitzar pastissos i cupcakes!


 A ca l'Escribà em vaig aturar per agafar idees per pop cakes de Nadal!


I quan vaig trobar als de la KA...no em vaig poder estar de fotografiar aquestes amb aquests colors tan preciosos! Jo me les quedaria totes tres i segur que els hi treia rendiment!


Vaig trobar que hi havia muntatges rebosters d'allò més elegants!


I que algunes de les persones que segueixo per internet, com la Ivana de Cupcakes a Diario, són molt simpàtiques i gaudeixen d'allò més compartint coneixements amb els visitants!


Aquest pastís el vaig fotografiar perquè vaig considerar que unia, a la perfecció, tradició i modernitat i innovació rebostera!


I llavors vaig arribar a la super exposició de Squires Kitchen, on hi havia en Mark Tilling atenent al públic, i on vaig comprar un tallador, caríssim i exclusivíssim de bola de de Nadal. És el més car que tinc i no li diré pas a en Marc quan em va costar!!!




I després de tanta visita i activitat, vaig comprar-me un cupcake de xocolata (bomba de xocolata em sembla que es deia), en una petita paradeta, que estava deliciós!



Ja sortint, vaig visitar les obres que s'han presentat als diferents concursos: de flors de sucre, cupcakes i pastissos. El més espectacular eren els pastissos, veritables obres d'art en fondant.









Aquest era el primer premi de pastissos. Oi que era espectacular?


En sortir de la fira, que em va agradar molt més que l'any passat, vaig poder arribar a temps a un esdeveniment que em va fer molta il·lusió: la presentació  a Barcelona, a la llibreria +Bernat, del llibre de la Bea, del Rincón de Bea, a càrrec de la pròpia Bea! La Bea és la meva blocaire rebostera mediàtica de referència. Veient el seu bloc, i llegint les seves peripècies a la cuina, em vaig animar a fer el meu bloc. Em va fer molta il·lusió conèixer-la, i comprovar que és tal i com me la imaginava!!!


A més com que perdia l'AVE, el seu home va fer possible que em colés al davant de la cua i me n'anés a casa amb el seu llibre dedicat (que consti que vaig donar-li les gràcies a ella i a tota la cua que va acceptar amb un somriure la "colada" monumental de la gironina estressada!)



Total, una tarda tan intensa com "amazing", que és una paraula angles a la que no trobo traducció exacta i que permet reunir un munt d'adjectius en un!
Ara a esperar la propera edició!

22 comentaris:

  1. A tu que et va encantar la botiga de capsules... et recomano una que no sé si vas veure, però a mi m'ha enamorat... es diu selfpackaging. Vaig comprar algunes caixes per cupcakes i per galetes que són monísssimes i a molt bon preu. Només treballen via web i potser tenen més coses que les que jo he vist a la fira. Mirate-la a veure si t'agrada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja la vaig veure....també em va agradar mooolt! No decarto fer alguna compra!!! Una abraçada Núria!

      Elimina
  2. Jejeje... jo també vaig comprar motlles de paper. Superbé de preu, me'n vaig endur un munt!!! Era impossible no sortir carregada de la fira, i més m'hauria endut!!!
    Dels pastissos del concurs jo em quedava amb el de la Caputxeta, em va encantar. Però vaja tots eren preciosos.
    Petonets bonica

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo tinc motlles per fer cupcakes d'aquí a l'eternitat i encara me'n sobrarien!!! Exagero però en vaig comprar moltíssims! El de la caputxeta era un pastís preciós...en canvi els cupcakes de concurs, si més no els que vaig veure exposats, no els vaig trobar tan espectaculars! Petons!

      Elimina
  3. Respostes
    1. Gràcies Naroa. És un esdeveniment joiós pels rebosters aficionats com jo! Petons!

      Elimina
  4. Estic molt agraida d'aquest super reportatge. Jo no hi vaig voler anar despres del que em va passar l'any passat, que va ser terrible. Tenia entrades, vaig fer cua i no vaig pider entrar. Ja em diras l'adreça i nom de les botigues del tru somni val??? Ptons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també em va passar això l'any passat, per això hi vaig anar divendres....i va ser una delícia...Jo em quedo amb l'stand de l'Escribà, la de la nostra KA, i el de les càpsul·les de muffins i magdalenes boniques i econòmiques! Petons Núria!

      Elimina
  5. OOOOhhh!!!! Quina envegeta!!!!! Ja m'hagués agradat a mi anar-hi!!!!!
    M'ha agradat molt lo del Marc i el preu del tallador de galetes en forma de bola de Nadal..jjjejejee.....tot no es pot explicar!!! De tant en tant ens hem de fer un secret amb nosaltres mateixes!!!! ;)
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si només fos un Olga....el problema és que la meva estanteria rebostera està pleeeena de petits secrets! Petons!

      Elimina
  6. Carai, Mònica, quin reportatge més interessant! Felicitats! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Míriam, àlies anònima!!! M'ho vaig passar molt bé en la visita i fent aquest post! Petons!

      Elimina
  7. Com has disfrutat! Aquest any no hi he pogut anar, sort que ens ho has explicat. Vaig a veure de seguida l'adreça web de l'estand de les càpsules i la que t'ha dit la Núria

    ResponElimina
  8. Nena !!!! Quina enveja més sana ... La veritat és que m'he quedat amb les ganes d'anar a la fira, però aquest setmana hi ha la Cretaiva a Barcelona i vaig haver d'escollir i ara veient aquest crònica em fa mooollta ràbia.
    Ja tinc ganes de veure què ens prepares per aquestes dates de nadal
    Un petó

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero Cris que et vagi molt bé per la Creativa!!! Jo crec que les nostres aficions estan força relacionades....tot és creativitat! Petons!

      Elimina
  9. Monica, segur que vas gaudir un munt, ..... quants dolços.
    El tió preciós.

    ResponElimina
  10. Quina xulada! aviam si la propera hi vaig perquè tot i que no sóc molt de dolços m'has posat les dents llargues! Marta

    ResponElimina
  11. Com m'hagues agradat anar-hi, l'any que ve... fantàstic el post he gaudit com si hi hagues assistit.
    Petons

    ResponElimina