dilluns, 25 de novembre de 2013

CASTANYES A LA XOCOLATA

Aquesta és la primera ocasió que participo en el "Reto Tía Àlia", una iniciativa del bloc "Tía Àlia recetas" consistent en preparar un plat, dolç o salat,  extret del magnífic receptari de tieta de la Carmen, la blocaire, que era una gran cuinera i dóna nom al seu bloc. Tots els blocs participants publiquen la recepta el mateix dia, i la gràcia estar en veure les diferents versions. Aquest mes, però, el recull de receptes el fa un bloc convidat: "Cocido de Sopa", així que si voleu veure castanyes a la xocolata a dojo, ja sabeu on heu d'anar! Jo, com sempre, vaig a última hora, però ho he aconseguit! Val a dir, en descàrrec meu, que la recepta, malgrat ser d'aparença senzilla, és un xic laboriosa, però el resultat s'ho mereix! Jo he canviat alguns ingredients, i he fet una mica la meva amb les proporcions, però crec que, malgrat tot, he sigut fidel a l'essència de la recepta que és de gust extaordinari i suavíssim! Comences amb un tall i ja no pots parar! A veure què us sembla!


INGREDIENTS
450 grams de puré de castanyes
300 ml de llet de coco
125 grams de xocolata negra (52%)
2 cullerades de sucre llustre
1 fulla de gelatina
12 melindros
mitja tasseta de conyac
mitja tasseta d'aigua
xocolata de cobertura i trossets de melindros per decorar

PREPARACIÓ
Primer hem de preparar el puré de castanyes, així que comencem rentant-les bé.


Després els hi fem un tall a cada una, perquè després siguin més fàcils de pelar.


Tot seguit les posem a bullir i les deixem com a mínim una hora i mitja. Han de quedar ben toves i el temps de cocció dependrà de la mida de la castanya emprada.



Un cop bullides, i encara en calent, les pelem. Vigileu no cremar-vos!!!


Sense deixar que es refredin, les aixafem bé amb una forquilla, fins aconseguir un puré i reservem.


Tot seguit posem al foc la llet de coco i el sucre.


Quan estigui calent (no bullint) hi afegim el puré de castanya...


...i hi passem la minipimer, per tal que la crema obtinguda sigui d'allò més fina.


Sense deixar que acabi d'arrencar el bull, hi afegim la xocolata i acabem de remenar, ja fora del foc, fins que la xocolata, ben desfeta, quedi integrada a la crema i li doni color.



Llavors hi afegim la fulla de gelatina ben escorreguda (que prèviament haurem hidratat amb aigua freda durant uns 10 minuts), i remenem fins que es desfaci (si cal podeu posar altre cop un parell de minuts la barreja al foc).


Fet això, anem per preparar el motlle que volem utilitzar. Necessitarem melindros.


Que sucarem amb una barreja, a igual proporció, de conyac i aigua.


I folrarem el motlle.


Només quedar abocar-hi la crema. I no patiu si algun melindro es mou...jo trobo que això dóna gràcia al resultat final!


Deixeu refredar primer a temperatura ambient, i, després, tapat amb un paper film, un mínim de 12 hores a la nevera. Passat el temps, veureu que el pastís ha agafat consistència, i podreu desemmotllar-lo fàcilment.


Ara ja només queda decorar-lo. Jo ho he fet amb xocolata de cobertura desfeta i trossets de melindro, però aquí és on ha de córrer la imaginació de cadascú!


I si el decidiu servir a talls, per dins també queda mooolt bonic!!!!



Moltíssimes gràcies a la Carmen per aquesta excel·lent proposta, que uneix passat i present, i fa les delícies de totes les participants!
Que vagi de gust!

22 comentaris:

  1. Molt bon repte Mònica, quina pintassa que fa aquesta versió teva!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si veus totes les dels altres participants!!! N'hi ha d'espectaculars! Petons Víctor!

      Elimina
  2. M'encanten les castanyes, són la meva perdició. Boníssimes amb un gotet de vi bo. Aquest pastís sembla boníssim

    ResponElimina
    Respostes
    1. Al meu home li agraden tant que se les menja crues!!! És un fruit amb moltes possibilitats!

      Elimina
  3. doncs t'ha quedat ben apetitòs i te un aire ben apetitos....jo la veritat no soc molt amiga de les castanyes, mes que rès per lo incòmodes que son de pelar i tot això, però aquest postre sembla ben bo.
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un cop bullides costa molt menys pelar-les! Petons!

      Elimina
  4. Me encantaría probar la mezcla con la leche de coco. Es uno de esos ingredientes mágicos. Tiene que estar buenísima. Besito.

    ResponElimina
  5. Quin tall té aquest pastís, aquest interior de castanya I xocolata ha de ser una delícia. T'ha quedat una presentació molt bonica, amb els filets de xocolata cobrint el pastís. M'encanta. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sense la decoració era una mica "soso", però un cop engalanat feia força patxoca! Petons Chus!

      Elimina
  6. Mare meva quin pastís!!! quina bona pintaaaa! No apte pels que estem a dieta, jejeje. Trobo que ha de ser molt original amb castanyes!
    Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lleuger, allò que es diu lleuger, no és Pili! Però està molt i molt bo! Petons!

      Elimina
  7. Uauuu! Acabo de trobar el teu blog i aquesta recepta m'encanta! És perfecte per a una tarda de fred, i la xocolata que ens anima! Em quedo com a seguidora i t'enllaço al meu blog! Ens anem llegint! Muaks

    ResponElimina
    Respostes
    1. El teu també és molt xulo...la recepta del praliné m'ha entusiasmat!!!! Ens llegim! Petons!

      Elimina
  8. Una única recepta, i tantes versions com "cuinetes".. Et va quedar amb una presentació molt temptadora. Que bó amb la llet de coco. Ens trobem en el proper repte. *Besoss,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres si. M'ha encantat perquè he conegut un munt de blocs nous fantàstics!!! Petons Joaquima!

      Elimina
  9. Hola Mónica. Qué aspecto más tentador tiene esa cremita de castañas justo antes de terminar en pastel. Ojo, que en formato pastel no desmerece. ¿Y el toque de la leche de coco? Un punto diferente y original.

    Muchas gracias por tu participación.

    Besos y feliz semana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu Yolanda! És una feinada la preparació del repte i la recopilació de totes les receptes! Ho feu genial! Una abraçada!

      Elimina
  10. Mónica, las gracias se las tienes que dar a Yolanda que fue quien eligió recetas este mes. Muy acertadas ambas, verdad? La dulce ha ganado por goleada porque habéis sido muchos quienes la habéis elegido. Creo que hay mucho goloso suelto por la blogosfera, jajaja.

    Te ha quedado estupenda y me alegra que haya gustado.

    Gracias por participar en el reto y hasta pronto !!!

    ResponElimina