dimarts, 14 de gener del 2014

BROWNIES DE CANYELLA I XOCOLATA NEGRA ENFILATS AMB MADUIXES

Els brownies m'agraden molt, moltíssim, però no tinc massa tirada a preparar-ne. La raó jo crec que radica en un dia que en vaig voler preparar un de ben gros i formós, i em va quedar allò que popularment es diu "un xurro", i vaig haver de reciclar-lo i fer-ne cake pops! Però aquest cap de setmana, vaig decidir fer una adaptació de totes les receptes que, durant anys, he recopilat, i preparar-ne uns, amb molt gustet a canyella, per enfilar-los amb les primeres maduixes de la temporada que vaig comprar al Mercat del Lleó! Trobo que maduixa i brownie lliguen taaaaaant...dolçor i frescor en la mesura justa! Podríem dir que són un matrimoni d'allò més avingut! I pel que fa l'estètica d'aquestes postres, també em sembla fascinant! A veure què us sembla a vosaltres!


INGREDIENTS (per uns 10-12 enfilats, depèn de com de grossos els feu)
125 grams de xocolata de cobertura negra
125 grams de mantega
130 grams de sucre a la canyella
2 ous
70 grams de nous tallades a trossets ben petits
50 grams de farina de blat
1 culleradeta de canyella (una mica més si no teniu sucre a la canyella i feu servir sucre normal)
Per decorar, una mica més de xocolata de cobertura, i uns encenalls de xocolata blanca

PREPARACIÓ
En primer lloc fonem la xocolata juntament amb la mantega.


Quan tenim un líquid espès ben homogeni, reservem.


Llavors es tracta de batre, amb el batedor elèctric equipat amb l'accessori globus, el sucre i els ous. Us vull ensenyar aquest sucre que he fet servir, jo, i que vaig comprar l'altre dia a França. És un sucre que porta incorporada canyella natural, i que té un aroma espectacularment intens!




Cal batre fins que la barreja augmenti de volum i s'hagi tornat blanquinosa i cremosa.


Després afegim, poc a poc, la xocolata i la mantega fosa.


I anem barrejant, amb molt de compte, i amb moviments de baix a dalt, amb un espàtula.


Per últim, barregem la farina i la canyella (que serà més o menys segons us n'agradi el gust, tenint en compte que haureu d'afegir-ne una mica més si feu servir sucre blanc normal).


I també l'incorporeu, lentament i tamisant-la, a la barreja.


El toc final el donen les nous. Una advertència, talleu-les ben petitones, perquè si no us costarà més salvar-les a l'hora de fer els enfilats. Remeneu només el just per incorporar les nous, més o menys uniformement, a la massa.


Llavors, ruixeu amb spray antiadherent un motlle (el meu era rectangular, tipus plum cake, una mica més grosset que els habituals).


I ompliu-lo amb la massa obtinguda.


Enforneu en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), a 160 graus, durant uns 25-27 minuts.


En treure'l, deixeu refredar una mica en el motlle, i després desemmotlleu i acabeu de deixar refredar damunt una reixa.


Ara anem per preparar les maduixes. Jo les he ben rentat bo i com me les van vendre.


I després he tallat només les fulles, intentant deixar les maduixes el més intactes possible.


Un cop el brownie ben fred, i les maduixes a punt, anem per muntar les postres. Tallem el brownie a trossets de la mida desitjada. S'ha d'anar en compte al manipular-lo, perquè el brownie té una textura delicada.


Llavors enfileu el trosset de brownie en un palet de gelat, i tot seguit feu el mateix amb una maduixa.



Disposeu tots els enfilats en la safata en el que els volgueu servir.


Foneu al microones una mica més de xocolata de cobertura.


 I la col·loqueu en una mànega de plàstic, sense boca, a la fareu un tallet petitíssim, per tal que surti només un rajolinet. També prepareu els encenalls de xocolata blanca.


I només us queda decorar. Jo he fet uns filets de xocolata a la maduixa i al brownie, i he fet servir aquests filets per enganxar els encenalls.


A mi em sembla que són unes postres de luxe...i mireu quines estovalletes més encertades a la recepta que també em van portar els Reis Mags, en aquest cas a casa de la meva fiola, la Carla!!! Ja veieu que tothom que em coneix, sap de la meva obsessió rebostera!



Que vagi de gust!

26 comentaris:

  1. Caram, que divwertits, mònica! I que bons!

    ResponElimina
  2. Una manera molt original i bona de presentar el Brownie!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que, per mi Quima, la presentació de les postres és, com a mínim, un 40% del seu èxit! Petons!

      Elimina
  3. Què xules aquestes postres, Mònica, tinc a casa material per fer brownies i un dinar d'amigues divendres. Potser ja tinc postres...... Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure si t'agraden...jo vaig trobar aquests enfilats deliciosos! Petons!

      Elimina
  4. Que buenos!!! es un postre estupendo, las fresas quedan buenísimas con el brownies.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. En general, són delicioses amb tot el que tingui a veure amb xocolata! PEtons Montse!

      Elimina
  5. Monica cielo que composición mas acertada y buena huuuuuuuuuuu.Besoss

    ResponElimina
  6. La presentación dels brownies m'encanta, molt original, i la maduixa deu fer que passi més lleuger el brownie! He de dir-te que cada vegada sóc més fan dels productes que ens presentes, aquest sucre amb canyella ha de ser la canya! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Núria...és boníssim, té un olor i un sabor intens i autèntic. Llàstima que només en vaig "pillar" un paquet! Petons!

      Elimina
  7. M'encanten els brownies! Crec que és impossible que hi hagi alguna recepta que no m'agradi! Són TANT viciosos... I m'agrada molt també la presentació que has fet... En prenc nota per la propera festa que tingui ;)

    ResponElimina
  8. Una broqueta tremenda Mònica! Ja ho pots ben dir, el brownie amb la maduixa són una parella ideal!

    Petons!

    ResponElimina
  9. Brownie + maduixes = em cau la baba :)

    ResponElimina
  10. Quina delicia. La convinación maduixa-xocolata és perfecte!
    Sempre em perdo les teves publicacions... jo ya no sé com fer-ho :(
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Aisha, és tot un honor que en segueixis alguna! Ets una mestra de la cuina i jo aprenc cada dia coses amb tu de cuina internacional! Petons!

      Elimina
  11. Caramb, unes postres de super-luxe
    Un petó de part de la Irati.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Torna-li Lolines! Ja veuràs com amb una àvia tan bona cuinera com tu, segur que aviat comença a fer peticions! Petons!

      Elimina
  12. Cada vegada que entro al teu bloc em trobo amb una fantàstica recepta!!!! No pares, quin ritme que portes!!!!
    Una presentació-combinació deliciosa!!!! Què bonic t'ha quedat!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Olga! Es nota que era diumenge i tenia molt de temps per dedicar al muntatge! Petons!

      Elimina