divendres, 10 de gener del 2014

MAGDALENES DE MEL I SUCRE

Aquesta setmana ha tocat experiments amb magdalenes i muffins...uns experiments deliciosos que han fet que els nostres esmorzars fossin d'allò més desitjables!!! El primer que us ensenyo, unes magdalenes de mel, fetes amb mantega i una mica de farina d'ametlla, i amb una dosi especial d'aquest ingredient tan nostre: la mel, una mel de taronger que els va donar una sabor present però suau, i una textura humida molt agradable. Per coronar-les, les perles de sucre sempre són una bona opció, i, a més, els donen un toc cruixent inesperat! Aquest cap de setmana que es presenta fred i ventós, és l'oportunitat ideal per preparar-les...i ja veieu com si les prepareu dissabte, no arriben senceres ni a l'endemà!


INGREDIENTS (per a 12 magdalenes mitjanes)
170 grams de farina de blat
100 grams de farina d'ametlla
mig sobre de llevat químic tipus Royal
1/2 culleradeta de bicarbonat
1 ou
100 grams de sucre
125 grams de mantega amb textura pomada
100 grams de buttermilk
100 ml de llet
80 grams de mel (la meva era de taronger)
perles de sucre per decorar

PREPARACIÓ
Posem l'ou al bot del batedor elèctric.


El batem una miqueta amb l'accessori pala.


Hi afegim el sucre i continuem batent, a velocitat mitjana, fins obtenir una textura cremosa.


Hi afegim la mantega, a temperatura ambient i consistència pomada, tallada a trossets, i continuem batent.


Ara bé l'hora d'afegir la buttermilk (aquesta és la del LIDL, però també la podeu fer a casa amb llet i una rajolinet de vinagre, i deixant reposar la barreja una estona) i la llet, barrejades.



Sense deixar de remenar, afegim la mel, que haurem escalfat uns segons al microones per fer-la més líquida i, per tant més fàcil de manipular i mesurar.


Quan tot estigui ben integrat, és hora d'afegir, poc a poc, les farines (la de blat i la d'ametlla) que prèviament haurem barrejat amb el llevat i el bicarbonat.


Remenem una mica més, a velocitat no massa alta, fins que tot estigui ben integrat.


Llavors preparem els motlles de silicona, amb la forma estriada característica de les magdalenes.


Ruixem els motlles amb spray antiadherent.


I els omplim amb la massa fins a una mica menys dels 3/4 de la seva capacitat.


Llavors els cobrim amb una capa de perles de sucre.


Enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 20 minuts, o fins que estiguin ben dauradetes, i, si toquem la superfícies, estigui ferma i en prémer la massa retorni (i no quedi enfonsada).


I ja teniu unes magdalenes MEL-OSES, MEL-OSES per esmorzar o berenar, o senzillament gaudir d'un dolç recés per agafar forces a qualsevol hora del dia!





I mireu quin interior més esponjós!!!


Que vagi de gust!

14 comentaris:

  1. Quins esmorzars i berenars tan dolços!!! Unes receptes favuloses petons

    ResponElimina
  2. Quina molla més esponjosa, no m'estranya que us les acabeu tan ràpid, han de ser una delícia. Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que van quedar flonges, flonges, però també molt meloses! Això és cosa de la mel, que és una mica màgica! Petons!

      Elimina
  3. Bones, boníssimes! Sóc molt fan de les magdalenes, les faré! I espero amb impaciència la teva creació neulera... he he he. Bon cap de setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marina...he fet uns supermuffins cruixents que van quedar molt bons! Visca la cuina d'aprofitament! Petons!

      Elimina
  4. Yummy!!)) Great post!)
    Your blog is very cool! Maybe we can follow each other?)
    Новый пост->New Post

    ResponElimina
    Respostes
    1. Great idea! I'm going to visit your blog immediately! Thanks for visit mine! Maybe you can explain me some russian sweet recipes! Kisses Karina!

      Elimina
  5. Són magnífiques les magdalenes de mel... tenen un no se què que les fa diferents!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també ho penso M Glòria! Tenen una dolçor especial! Una abraçada!

      Elimina
  6. Ooooh quiena delicia Mònica!! Tenen molt molt bona pinta!!! Donen ganes d'agafar una magdalena i no parar-ne de menjar! M'encanta! Petons,

    ResponElimina
  7. M'encanten les magdalenes! La farina d'ametlla i la mel els donen, com dius, esponjositat i humitat que fan que quedin molt vicioses!

    ResponElimina
  8. Un bonissim esperiment, per berenar o esmorzar,
    Bon cap de setmana

    ResponElimina