Fa uns dies, a la meva botiga preferida del mercat del Lleó, la parada de fruits secs i productes diversos de pastisseria de la Teresa, vaig trobar uns mini cornets de xocolata que no em vaig poder estar de comprar...no sabia quin ús els donaria però, com em passa amb tants d'altres ingredients que en veure'ls em fascinen, no vaig poder marxar sense. Doncs bé, avui, diumenge, no gaires dies després d'haver-los adquirit, els he trobat un destí deliciós: farcir-los de crema de praliné d'avellanes, i coronar-los amb una avellana repelada! Estèticament, genials, i de gust, la combinació de la xocolata i la crema de praliné, amb el toc cruixent de l'avellana sencera, els fa força insuperables. Si us agraden les avellanes, aquest és el vostre dolç. Penseu que si no teniu aquesta monada de cornets, podeu fer servir alguna altre galeta de xocolata, que tingui forat o cavitat per omplir! A veure què us semblen!
INGREDIENTS (per a 12 mini cornets)
12 mini cornets de xocolata (o altra galeta de xocolata amb forat o cavitat per omplir)
125 grams de mantega a temperatura ambient
220 grams de sucre llustre
3 cullerades generoses de praliné d'avellanes
12 avellanes repelades per decorar
(amb aquestes quantitats i la mida dels cornets que he fet servir jo, a mi m'ha sobrat una mica de crema de praliné, que he congelat per una propera ocasió, però que us en sobre més o menys dependrà de la mida de les galetes que feu servir).
PREPARACIÓ
Prepareu els mini cornets o les galetes de xocolata que volgueu farcir.
Amb molt de compte, els heu de buscar un suport que els mantingui drets, amb un marge de separació. Jo els he clavat en una placa d'uns tres centímetres de gruix de porexpan, prèviament folrada i foradada (vull dir que he fet els forats prèviament amb un pal, perquè si intenteu fer-los amb les mateixes galetes, se us trencaran!).
Un cop els mini cornets preparats, anem pel farcit. En el bol de batedor elèctric posem el sucre llustre, la mantega...
...i hi afegim el praliné.
Batem, amb l'accessori pala, uns 5 o 6 minuts, fins obtenir una crema suau i lleugera.
Col·loquem la crema en una mànega, amb boca arrissada tancada.
I farcim els mini cornets, començant per cul i anar pujant.
Dalt de tot de cadascún hi posem una avellana repelada.
I ja els teniu llestos per servir! Comprovareu que es mengen sense gana!
I són tan bonics!!!
Que vagi de gust!
La presentació d'aquests cornets és perfecta, Mònica, amb aquesta avellana al damunt de tot. A veure si trobo praliné i els faig, queden súper bé. Petons.
ResponEliminaGràcies Chus, van quedar monos però, sobretot, boníssims...és una rebosteria (em refereixo a peces petites i de bon repartir) una mica vanguardista! Petons!
EliminaQue bons, Mònica! La Teresa segur que estarà contentísssima, amb l'ús que has donat als cornets que vas comprar-li!! Genial, l'avellana combina perfectament amb la xocolata.
ResponEliminaLi haig d'ensenyar dissabte que ve, que és el dia que dedico a omplir el rebost! Petons!
EliminaQue ricura amiga, me guardare tu receta para mas adelante que me he puesto redonda jajaja. Besoss
ResponEliminaGràcies Doris! La tastis quan la tastis ja veuràs que és força irresistible! Petons!
EliminaSense paraules....bocabadada.....genial....espectacular!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Ostres Olga, em faràs posar vermella! Moltíssimes gràcies! I una forta abraçada!
EliminaQue booons han de ser aquests cornets, són com uns gelats d'hivern! L'avellana i el xocolata fan un toc de luxe al paladar! I la presentación un 10! Petons
ResponEliminaOstres Núria, quina gràcia, vaig estar a punt de posar-los el títol que proposes: gelats d'hivern... ! Petons!
EliminaQueda una presentació magnífica! I amb lo bons que deuen estar...quina meravella! petons
ResponEliminaMoltíssimes gràcies Roser, la veritat és que pel poc temps que necessiten de preparació, donen un resultat molt vistós! Petons!
EliminaTan fàcils i tan bons...i decoratius, eh?
ResponEliminaHe vist el teu comentari en el meu blog, m'alegra que t'hagin agradat els ''churros'' decorats... havia pensat fins i tot fer un concurs per a que m'envieu la foto dels vostres churris decorats però ja veurem doncs vaig fatal de temps!
Una abraçada.
*Pilar*
Si el fas allà em tindràs participant! Petons Pilar!
EliminaQuin perill de postres! Deuen ser d'aquests que es van menjant i sense adonar-te'n te n'has fotut 4 (o més). Molt bona idea!
ResponEliminaCom ho saps...quan comences ja no saps com acabar! Petons Marta!
EliminaOhhh que bons que han d'estar aquests mini cornets, petites delicies!!
ResponEliminaEts una artista!!
Molts petons!!
Gràcies Pilar, però això és més que fàcil de preparar! Petons!
Elimina