dilluns, 6 de gener del 2014

PASTISSETS A LA TARONJA

Avui és un dia màgic però també una miqueta cansat. Entre que no he dormit gaire bé (i no pels nervis sinó per l'insomni, que torna a "campar" al seu aire), m'he aixecat força d'hora i m'he passat el dia amunt i avall, he acabat força les piles... Amb tot, aquest migdia he tingut una estoneta per preparar uns pastissets a la taronja, en uns minimotlles moníssims (que ja us vaig ensenyar que m'havia agenciat al BCN&Cake d'aquest any), que he portat a casa la meva sogra per berenar! Per fer-los, he tornat a fer servir la tècnica rebostera francesa d'aconseguir la textura cremosa de la mantega al bany maria...i la veritat és que dóna una suavitat a la massa molt notable! A veure què us semblen!


INGREDIENTS (per 9 pastissets, mida financer grosset)
Per la massa
225 grams de mantega
3 ous
3 taronges (pela ratllada i suc)
225 grams de sucre blanc
175 grams de farina
1 sobre de llevat tipus Royal
sucre de taronja i gingebre

Per l'almívar
100 ml de suc de taronja
45 grams de sucre
1 culleradeta de cacau pur
2 cullerades generoses de marc de cava

PREPARACIÓ
Comenceu ratllant la pela i exprimint el suc de tres taronges, que són les protagonistes d'aquesta recepta, i reserveu.



Llavors poseu la mantega al bany maria, i remeneu, remeneu i remeneu fins obtenir una textura ben cremosa.



Hi afegim el sucre i remenem fins que estigui ben incoporat.



Ara els ous...i torneu a remenar...


...la pela ratllada de taronja, i torneu a remenar....


...el suc de taronja, i remeneu una miqueta més...


...i finalment la farina, prèviament barrejada amb el llevat.


Remeneu bé la massa final, fins obtenir una textura cremosa i homogènia.


És l'hora de preparar els motlles, que ruixareu lleugerament amb spray antiadherent, i empolsinareu de farina.


Oi que aquests motlles són una cucada???



Un cop els motlles preparats, repartiu la massa entre aquests, en porcions iguals, i enforneu, a 180 graus,  opció rebosteria (dalt, baix i ventilador) durant uns 25 minuts.


Mentre els teniu al forn, prepareu l'almívar. Poseu al foc els 100 ml de suc de taronja...


...amb el cacau...


...i el marc de cava.


Remeneu bé i porteu a ebullició.


Manteniu uns minuts la barreja, bullint, per tal que el licor s'evapori. Un cop espesseït un pelet, retireu del foc i reserveu.


Quan tingueu els pastissets cuits, sense deixar-los refredar, els punxeu varies vegades amb un escuradents o punxó.



I aboqueu per sobre de cada pastisset, un parell de cullerades d'almívar.


Deixeu reposar i refredar els pastissets.


Un cop absolutament freds (jo els he deixat un parell o tres d'hores reposant a temperatura ambient), disposeu sobre una superfícies amb la finalitat d'emposinar-los. jo he fet servir aquest sucre de gingebre i taronja, que és molt finet (quasi com llustre) i de gust boníssim.


Empolsineu amb l'ajuda d'un colador de reixeta, repartint bé el sucre per tot el pastisset.


I ja els podeu servir...per berenar, per postres acompanyat d'una miqueta de melmelada o salsa de xocolata, o per picar amb un cafetó a mig matí.


Són uns pastissets que dins el motlle són bonics...


...i desemmotllats encara més!!!


Que vagi de gust, i que no sigui gaire feixuga la tornada a la normalitat després de Festes!

18 comentaris:

  1. No parlem d'insomni, uff, estic amb ell a temporades i és insuportable.
    Aquests pastissets són una meravella, i amb gust de taronja, Ummmm

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo des de petita que de dormir ben poc...i a voltes és força cansat...sort que a vegades m'entretinc feinejant, sense fer soroll, això si, per la cuina! Petons!

      Elimina
  2. És que no pares, Mònica, acabo de llegir l'entrada del tortell i ara ens sorprens amb aquests pastissets que, només d'imaginar-me'ls, sembla que m'arriba l'olor de taronja. Ets una crack. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pots comptar....mira qui parla...la cuinera major del regne, i, a més, de dolç i salat! PEtons Chus i moltes gràcies pels teus sempre amabilíssims comentaris!

      Elimina
  3. Trobo que aquesta recepta és, senzillament, deliciosa... La taronja, el cardamom... Deu tenir molts aromes deliciosos. M'emporto la recepta!

    ResponElimina
  4. OOOhhh!!! Ets una passada!!! Què bons aquests pastissets!!!
    Ara, vinga, a descansar. Desitjo que dormis plàcidament aquesta nit i totes les que venen.......
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això de dormir....no ho he acabat d'aconseguir mai....crec que només quan era bebé...!!! Però gràcies pel desig...a veure si algun dia es compleix! Petons Olga!

      Elimina
  5. Que bo per berenar però potser per demà que avui encara estic empatjada de tortell

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que amb tanta festa, i tan pastis tradicional...és un no parar! Petons Rosa Maria!

      Elimina
  6. oh, han de ser molt bons, aquests pastissets! Es veuen molt esponjosos I el punt de cacau que has afegit a la barreja hi deu quedar deliciós, amb la taronja i tot el pa de pessic. Petons1

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, l'almívar de marc de cava i cacau els dóna un toc especial! Petons Marina!

      Elimina
  7. Que super bons Mònica!! Fan una fila extraordinària!! Haurem de provar la tècnica de a mantega al bany maria...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Neus, sembla mentida però trobo que aquesta tècnica dóna molta esponjositat al resultat! Ja em diràs si la proves! Petons!

      Elimina
  8. Semblen ben bons! I amb la taronja m'encanta!

    ResponElimina
  9. Que bonics que tan quedat Mònica aquests pastissets!!I de segur molt bons!!No em faria res menjar-ne un per berenar!!
    Petonets!!

    ResponElimina