dissabte, 15 de març de 2014

BATUT DE MADUIXES

L'altra dia, l'Alma Obregón, al seu programa, va preparar un batut de maduixes....i va ser veure'l enllestit i venir-me unes ganes irresistibles de menjar-ne...i res d'antull, pura i dura golafreria! Així que avui, per postres, n'he preparat! Ja sé que no són unes postres gaire ortodoxes -fa més per berenar-, i que a mi no em van gaire bé...però ens ha vingut tant de gust que ha sigut el millor corol·lari del dinar familiar -i sempre una mica especial- dels dissabtes! Això si, no he seguit la recepta de l'Alma, i, a més, com que no tinc batedor de peu, ho he fet amb la trituradora manual normal...però, amb una mica de paciència i joc de canell, ha quedat fantàstic! A veure què us sembla!


INGREDIENTS (per 4 o 5 batuts, depenent de la mida del got)
350 grams de maduixes congelades
850-900 ml de llet sencera (això depèn de si us agrada més o menys dens)
4 boles generoses de gelat de vainilla
8 cullerades de nata muntada
4 culleradetes de pasta concentrada de maduixa
4 pessics de miques de galetes spéculoos

PREPARACIÓ
Agafem les maduixes bo i congelades i les posem en un bol gros.


I afegim la llet...



...i el gelat, en el meu cas, de vainilla bourbon.


 Triturem bé fins a obtenir un líquid dens però ben suau i sense grumoll de cap tipus.


Aboquem el batut en gots alts...jo he estrenat uns gots molt bonics, ratllats, que he comprat aquest matí en anar al mercat...han sigut un "fletxasu" absolut, i la veritat és que servits en ells, els batuts encara semblaven més bons. Només heu d'omplir amb batut les tres quartes parts del got.


La resta del got l'ompliu amb nata, amb l'ajuda d'una mànega pastissera, amb boca arrissada.


Per sobre, hi repartiu un rajolí de pasta de maduixa concentrada (això si aconseguiu no menjar-vos-la abans...).


I l'acabeu amb un polsim de miques de galetes spéculoos, que jo ja vaig comprar, a França, en aquest format esmicolat.


Col·loqueu-li una canyeta, de les d'abans, de paper, ben acolorida...i a menjar!



I com a prova de l'espectacular èxit que tindreu si el prepareu...aquí teniu a una de les nenes abans d'atacar el batut...


...i aquí teniu el batut, o el que ha quedat d'ell, tot just dos minuts després!


Que vagi de gust!

20 comentaris:

  1. Se ve increibleeeee y bien ricooooo, saludos y abrazos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Naroa! Estava per llepar-se els dits!

      Elimina
  2. Nena però que bo!!!! Ara mateix en prepararé un!!!! I no farem mai dieta!!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo i les dietes som força incompatibles...però és que davant un batut com aquest ningú s'hi pot resistir! Petons!

      Elimina
  3. uiiii quina cosa més bona!! Convida a que arribi el bon temps.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó...ja s'acosta la primavera i aquest batut n'és un bon anunci! Petons!

      Elimina
  4. Yo seguro que me lo tomaría antes de los dos minutos jajaja que bueno por dios.Besossss

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un dolç que es pren "instantàniament"!!! Petons!

      Elimina
  5. Oh, quines postres! Jo també vaig ensalivar al veure els batuts de l'Alma.... ara que els teus m'han causat la mateixa sensació. Llàstima que acabo de gastar les maduixes que tenia que, si no, demà esmorzàvem batut! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que els hi has donat un ús boníssim a les maduixes que tenies! O sigui que el batut pot esperar! Petons!

      Elimina
  6. Mònica, ara me'n fas ganes tu de preparar-les. Què bonica queda la copa muntada, eh??? Entra pels ulls. De tan en tant ens hem de permetre algun caprici sense remordiments, oi???

    Les galetes de plàtan també fan mol de goig.

    Una abraça!

    *Pilar*

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, el problema és que a casa això dels capricis dolços ens els donem molt sovint...i sense cap tipus de remordiment! Som uns pecadors nats! Petons!

      Elimina
  7. Nada mas facil y mas rico que esto, a mi tambien me están dando ganas, un beso chao chao hasta las proxima receta

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi els batuts em porten pel camí de la perdició! Gràcies Manuel! Una abraçada!

      Elimina
  8. El toc del gelat m'ha enamorat. La presentació t'ha quedat fantàstica!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Marta! Això dels batuts és a més de bo...tan estètic!

      Elimina