dijous, 27 de març del 2014

PASTÍS DE PLÀTAN, MEL I AVELLANES

Avui toca recepta (com quasi sempre un xic versionada), de la revista Postres de Lecturas, que sempre resulta una font d'inspiració força profitosa. És un pastís amb molla humida que va molt bé per esmorzar o berenar. A més, conté una de les combinacions per mi estrella de la cuina dolça (i que sempre em recorda la pastisseria marroquina): mel i fruits secs! A veure què us sembla!


 INGREDIENTS
3 plàtans madurs
1 culleradeta de canyella
una nou de mantega
un rajolí de rom
200 grams de farina
1 sobre de llevat químic tipus Royal
4 cullerades de mel
120 ml d'oli de girasol
100 ml de buttermilk
2 ous
80 grams d'avellanes picades

PREPARACIÓ
Primer de tot agafem els plàtans, els pelem, els tallem a trossets i els posem en un caçó, al foc, amb una nou de mantega.



Hi afegim la canyella...


...i el rajolí de rom, i deixem coure una miqueta (3 o 4 minuts).


Un cop el plàtan estovat, retirem del foc, triturem i reservem.



Ara anem per la massa....Batem els ous amb l'ajuda del batedor elèctric, equipat de l'accessori globus.


Hi afegim la meitat de la mel i la buttermilk.



Incorporar l'oli mentre anem batent a velocitat mitjana.


Ara és el torn d'afegir la farina i el llevat, prèviament tamisats...


...que incorporareu a mà, amb moviments embolcallants, amb l'ajuda del batedor manual.


Us ha de quedar més o menys amb aquesta textura.


Finalment, incorporeu el puré de plàtan i remeneu, sempre de baix a dalt, fins que estigui ben incorporat.



Unteu un motlle rectangular amb spray antiadherent...

...i hi col·loqueu una tira de paper de forn, per facilitar el desemmotllament.


Aboqueu la massa en el seu interior, i enforneu, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador) durant uns 45 minuts.


Un cop cuit (ho veureu si punxant surt l'estri net), traieu del forn, deixeu refredar una miqueta i desemmotlleu.


Quan encara estigui calent, pinteu la superfície amb mel.



I empolsineu generosament amb avellana picada (la mera era força rústica perquè la vaig picar a cops de corró...però trobo que hi queda prou bé així).


Per últim, regueu els pastís, per sobre l'avellana, amb la resta de la mel.


I ja el teniu a punt!



Ja veureu que bo que està!


Que vagi de gust!

10 comentaris:

  1. Estic d'acord, mel i fruits secs, una combinació guanyadora! Trobo que aquest pastís té una combinació d'ingredients molt original. Deu quedar molt bo!
    Marta

    ResponElimina
  2. Els pastissos que porten plàtan queden humits i sempre molt aromàtics. M'encantan!! Quina bona pinta, Mònica! T'ha quedat preciós, a més!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo trobo que el plàtan dóna una textura molt interessant! Petons!

      Elimina
  3. M'agraden molt els bescuits amb un toc humit. Aquest és sensacional, porta el toc del rom i el cruixent de les avellanes pel damunt. Me l'apunto. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El cobriment a part de gustós i cruixent, va quedar prou vistós! Petons!

      Elimina
  4. Carammm Mònica quin pastìs!!! Quina bona pinta!!

    ResponElimina
  5. Un pastel muy rico y sano, gracias cielo.Besosss

    ResponElimina