dilluns, 17 de març del 2014

PASTÍS DE POMA I BATUT DE CACAU

Aquest pastís és pura invenció...I ja se sap, com que les invencions a vegades surten bé i d'altres no tant, he estat patint fins que no l'he desenfornat....Però és veu que avui tenia les muses de la rebosteria al meu costat, i aquest compendi d'ingredients que corrien per la nevera i el rebost, ha resultat ser una combinació excel·lent, i ens han permès gaudir d'un berenar deliciós!


INGREDIENTS
4 pomes vermelles (marinades amb el suc de mitja llimona i dues cullerades de sucre moreno)
125 grams de mantega
200 grams de sucre "muscovado"
3 ous petits
250 grams de formatge quark
230 grams de farina
1 sobre de llevat
120 ml de batut de cacau (tipus cacaolat o similar)
una tasseta de minigotes de xocolata

PREPARACIÓ
Primer de tot, pelem les pomes i les amanim amb el suc de mitja llimona i dues cullerades de sucre moreno. Després les coem al microones fins que estiguin ben tovetes.


Per altre costat, anem preparant la massa. Posem la mantega i el sucre "muscovado" -que li donarà un gust intens inconfusible- a batre, fins obtenir una crema.



Afegim els ous, un a un, i continuem batent, a velocitat més baixa.


Després hi afegim el formatge quark, i fem unes últimes batudes amb el batedor elèctric, equipat de l'accessori globus, fins obtenir una massa homogènia.




Finalment, hi anem incorporant la farina i el llevat, tamisats, i el batut de cacau, alternativament, sense deixar de batre a mà, fins a obtenir una massa cremosa.



Només faltarà incorporar la poma que haurem cuit al microones.



Un cop la poma repartida, disposem la massa en un motlle rodó, de 24 cm de diàmetre aprox., prèviament untat amb mantega o ruixat amb spray antiadherent, i hi disposem per sobre un bon grapat de gotes petites de xocolata negra.


Enfornem, en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), a 175 graus, durant uns 40 minuts, i ja la tindreu llesta! Els darrers vint minuts de cocció, l'he tapat amb paper d'alumini, per evitar que es torrés en excés la part superior.


Deixeu refredar una mica, i ja us el podeu cruspir...Està bo tan tebi com fred.






Acompanyat d'una mica del batut de cacau que hàgiu fet servir en la seva elaboració...esdevé un berenar digne d'una taula reial!


Que vagi de gust!

19 comentaris:

  1. Quins berenars que us munteu, Mònica! Una idea genial aquesta combinació d'ingredients. Els berenars I esmorzars a cas vostra han de ser una festa contínua. Ja m'hi apuntaria, ja.....

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que sempre arriben de cole amb un o dos budells ben buits! Petons!

      Elimina
  2. Visca els teus invents! Té una pinta boníssima!
    Marta

    ResponElimina
  3. Quin resultat més bo aquest invent!! la combinació de la poma, la xocolata i el punt cremós del quark ha de ser una autèntica delícia!! jo també m'apuntaria ràpid a berenar a casa teva!! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Eva! Una abraçada, i convidada estàs quan vulguis!

      Elimina
  4. Doncs l'invent ha estat meravellós segur! Me l'anoto ara mateix, m'ha encantat els ingredients que has fet servir. Petons

    ResponElimina
  5. Doncs a mi els teus invents m'encanten Mònica, i més si surten com aquest senyor pastís! Potser ara no són hores, però em menjava un tallet i em quedava com un senyor!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que si! Petons Víctor..ja he vist el teu pa...deliciós!

      Elimina
  6. Caram, quina cosa més bona!!! T'ha eixit beníssim!!! Salutacions!!

    ResponElimina
  7. Mònica... ets molt dolenta!!!!! mira que fer aquests berenars tant bons en plena epoca d'operació bikini... Ajajajajaja!!!!
    Em sembla que em saltaré la operació i em cruspiré un bon tall d'aquest pa de pessic tant suculent!!!
    Salut!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Deixa't estar d'operació biquini...jo no sóc pas capaç d'estar-me de les dolçaines ni una setmana! Petons!

      Elimina
  8. Super bueno. Madre como te cunde y que rico todo.Besosss

    ResponElimina