dimecres, 15 d’octubre del 2014

CASTANYES DE GALETA SPECULOOS

Encara que sembla que la calor no ens vol deixar: JA ESTEM A LA TARDOR!!! Època de magranes, castanyes i moniatos...ingredients que aprecio molt per la cuina dolça, que és la meva preferida...per això, i per aprofitar un preparat per fer galetes speculoos que vaig trobar l'altre dia al ALDI -un supermercat que fa poc he descobert, i on he trobat un munt de nous i interessants ingredients-, vaig fer aquestes galetes castanya, inspirada en una recpeta que fa ja un temps vaig veure al bloc de la gran Marina (una de les meves ídols culinàries), Tapa't de tapes. Han sigut l'esmorzar d'avui de tota la colla. Cada un se n'ha endut al cole o a la feina una carmanyola sencera, i ha tornat sense ni una engruna...A veure què us semblen!!!


INGREDIENTS
400 grams de farina-preparat d'spéculoos
1 ou
100 grams de mantega
200 grams de xocolata amb llet de cobertura
una tasseta de crocant d'avellanes

Aquest és el preparat d'spéculoos, base d'aquesta recepta!
PREPARACIÓ
Primer de tot posem en el bol del batedor elèctric la farina-preparat, un ou i la mantega tallada a trossos.


Barregem bé amb l'accessori pala, fins obtenir una massa homogènia.


La col·loquem entre dos papers de forn i, amb l'ajuda d'un corró, aplanem fins a obtenir una placa de 0,5 cm de gruix aprox.



Posem la placa de pasta a la nevera, una estona, perquè prengui una mica de consistència, i sigui més fàcil tallar les galetes (i evitar també que el deformin en excés al coure-les).


Un cop endurida la placa, fem les galetes. Per aconseguir la forma de castanya, jo he fet servir un motlle de cor, però només marcava la part punxeguda. La resta l'acabava de marcar i tallar amb l'ajuda d'un ganivet.


Anem disposant les galetes ja tallades damunt una safata, folrada de paper de forn.


Enfornem, a 170-180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 16-18 minuts....En treure-les deixeu-les refredar damunt una reixa.



Mentre es refreden, fonem la xocolata amb llet de cobertura al bany maria.




Un cop fosa, hi suquem la part arrodonida de cada galeta-castanya, i les anem disposant damunt una safata, altre cop folrada de paper de forn.



Per acabar, i abans que la xocolata s'assequi, i repartim per sobre la part sucada el crocant d'avellana.



Només us quedar deixar assecar la xocolata fins que endureixi.


Oi que fan goig? Trobo que són un bon homenatge a aquest principi de tardor tan esbojarrat climatològicament parlant!!!


Que vagi de gust!

7 comentaris:

  1. Quina fila que fan!! Han de ser delicioses!! Ja m'he posat a buscar un Aldi prop de casa per provar aquest preparat d'speculoos.

    ResponElimina
  2. Que bones! I amb la xocolata, encara més!

    Et van quedar genials Mònica! Un petó!

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies per la menció, Mònica!! que xules que t'han quedat! petons

    ResponElimina
  4. Una xulada, i han d'estar boníssimes!!!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Que rebonessss...i en plena temporada per ferlas...vaig a guardarme aqueste recepte,,,ya
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Han d'estar delicioses! el toc de l'speculoos m'encanta i el bany de xocolata també! un petó!

    ResponElimina