Els pastissos amb base de galeta m'agraden molt...així que, aprofitant la mateixa base que vaig emprar per fer el de ferrero rocher deconstruït que vaig publicar el cap de setmana passat, vaig preparar aquest, farcit d'una fantàstica crema de llimona, amb un toc àcid irresistible, i recobert d'una suau crema de formatge, també amb un toc cítric, que va encisar sobretot a la iaia, que és la més fan de les postres amb gust a llimona! Les mides són per fer-ne un de petit, per a 4-5 persones, però, si les dobleu, podeu acontentar un munt de comensals, perquè penseu que és molt complet i no cal fer-ne porcions molt grans!
INGREDIENTS
Per la base
100 grams de galeta (en aquest cas digestives i de mantega i cacau)
un grapat d'avellanes torrades pelades
1 cullerada de sucre moreno
30 grams de mantega fosa
un grapat d'avellanes torrades pelades
1 cullerada de sucre moreno
30 grams de mantega fosa
Pel farcit
125 ml de suc de llimona
375 ml d'aigua
3 cullerades de sucre
4 rovells d'ou
3 cullerades de maizena
375 ml d'aigua
3 cullerades de sucre
4 rovells d'ou
3 cullerades de maizena
Per la crema de formatge de cobertura
90 grams de mantega
200 grams de sucre llustre
1 culleradeta de pasta de llimona
90 grams de formatge crema tipus Philadelphia
90 grams de mantega
200 grams de sucre llustre
1 culleradeta de pasta de llimona
90 grams de formatge crema tipus Philadelphia
pela de llimona ratllada
PREPARACIÓ
Amb la picadora, piqueu les galetes i les avellanes, fins que quedin amb textura sorrenca.
Amb la picadora, piqueu les galetes i les avellanes, fins que quedin amb textura sorrenca.
Afegiu el sucre moreno...
...i la mantega fosa.
Amb una forquilla, barregem molt bé fins obtenir una massa homogènia i humida.
Repartiu aquesta massa per un motlle rectangular ben bonic, prèviament ruixat amb spray antiadherent i premeu molt i molt per a compactar-la. Reserveu a la nevera durant una bona estona (jo el vaig deixar un parell d'hores).
Mentrestant, anem per la crema de llimona. Posem l'aigua i el suc de llimona al foc.
Per altre costat, batem enèrgicament el sucre i els rovells, fins obtenir una crema que blanquegi.
Un cop el suc de llimona i l'aigua arrenqui el bull, hi aboquem els rovells i el sucre, sense parar de remenar.
Tot remenant, hi incorporem la maizena, prèviament tamisada, per evitar que quedin grumolls.
Remenem, remenem i remenem fins que espesseeixi.
Quan ja adquireixi, certa consistència, aboquem en un bol i deixem refredar completament, primer a temperatura ambient, i després a la nevera.
Penseu que, si voleu fer un pastís amb cara i ulls, que no "s'espaxurri" en tallar-lo, caldrà que la crema sigui ferma.
Un cop ben freda la crema, la disposem per damunt la capa de galeta, i tornem a reservar a la nevera.
Per últim, anem per la crema de cobertura, una crema de formatge molt suau, amb un toc cítric que combina a la perfecció amb el farcit d'aquest pastís. Per fer-ho bateu la mantega (que haureu tret una bona estona abans de la nevera), amb el sucre llustre.
Afegiu la pasta de llimona (que en ser líquida ajudarà a lligar la barreja), i continueu batent a velocitat alta.
Quan ja tingueu una crema força homogènia, afegiu el formatge, i continueu baten a velocitat máxima, fins obtenir una crema molt suau i lleugera.
Poseu aquesta crema dins una mànega pastissera amb boca arrissada, i repartiu per sobre el farcit.
Ratlleu la pela d'una llimona...
Repartiu la pela de llimona, ratllada molt fina, per sobre la crema, i reserveu en fresc fins al moment de servir.
Ja veureu que bo!!!
Per dins i per fora! Que vagi de gust!
Después de las magdalenas de fresa nos bien muy bien este pastel de limón. Gustos para todos.
ResponEliminaBesos
Blanca de JUEGO DE SABORES
Ohhh jo sóc una mica com la iaia, m'agraden el postres cítrics! però també els de xocolata, fruita, formatge... crec que tots! ;). La base amb galeta li dona un contrast cruixent a una delícia melosa com aquesta, boníssima segur! un petó!
ResponEliminaI què bo ha de ser!!! La presentació m'encanta i....aquesta safata....és preciosa!!!!!
ResponEliminaPetonets, Mònica!!!
Olga
Buf, les postres amb llimona m'encanten Mònica! Aquest pastís el faig sovint, i ara ja feia temps que a casa no es prepara, així que amb l'excusa que m'ho has recordat va sent hora de tornar-hi! T'ha quedat genial!
ResponEliminaPetons!
M'agraden molt els pastissos també amb base de galeta! me l'apunto!
ResponEliminaPetons
Te una pinta molt bona i amb la llimona em sembla genial :)
ResponEliminapetons
Segur que és boníssim, el trobo molt original...llàstima de la dieta :(
ResponEliminaAnna
No hay mas que verlo para comprobar que es una delicia. Besosss
ResponElimina