dimarts, 10 de febrer del 2015

ARRÒS AMB LLET TRADICIONAL...AMB ALGUN TRUQUET QUE EL FA IRRESISTIBLE!!!

Ja tenia publicat un arròs amb llet a l'aroma de coco, i un bunyols d'arròs amb llet al cacau, però cap arròs amb llet tradicional...potser perquè no havia trobar la recepta definitiva...I ara sí, després de molt buscar, rebuscar i provar...aquí la teniu: la meva recepta d'arròs amb llet predilecta...Ja em direu, si la prepareu, si també us enamora a vosaltres!!! 


INGREDIENTS (per sis racions)
1 litre de llet
la pela d'una llimona
2 canons de canyella
120 grams de sucre
200 grams d'arròs bomba
30 grams de mantega
canyella en pols

PREPARACIÓ
Posem a bullir la llet amb la pela de llimona i els canons de canyella.


Afegim el sucre i remenem perquè quedi ben dissolt. Això del sucre, especialment si teniu una cassola amb tendència a enganxar-se, també el podeu afegir en els últims cinc minuts de cocció de l'arròs. El resultat és similar.


Quan arrengui el bull, es hora d'afegir l'arròs, i deixar que es vagi coent, a foc lent, durant uns 30-35 minuts (si no heu afegit el sucre abans, recordeu afegir-lo en els darrers minuts de cocció).


Veureu que està quan s'hagi evaporat bona part de llet, i l'arròs estigui ben melós.


Retireu els canons de canyella, i la pela de llimona, i -...aquí bé el truquet que em sembla dóna el toc definitiu...- hi aboqueu la mantega tallada a trossets petits.


Remeneu bé fins que la mantega hagi quedat ben fosa.


Només us resta repartir entre els recipients escollits, i deixar refredar...




I això si...abans de servir, empolsinar generosament amb canyella en pols!!!


Ja veureu quina cosa més bona...


Tan que...ben aviat...tots els bols estaran com aquest!


 Que vagi de gust!

7 comentaris:

  1. Te voy a desvelar mi truco; un chorrito de anís al final de la cocción. Como en Asturias.
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  2. HHuummm!! Que aspecto delicioso!
    Adoro e este tem um aspecto fantástico!
    Beijinhos e boa semana!:)
    http://cozinha100maneiras.blogspot.de/

    ResponElimina
  3. Menudo arroz mas rico y con la mantequilla no lo he preparado nunca.Con leche condensada también queda muy cremoso para degustarlo de muy de vez en cuando jajaja menudas calorías.Bsss

    ResponElimina
  4. M'has fet recordar l'arròs amb llet de la meva mare!!! I de pas....la meva infància!!!
    Petonets, Mònica!
    Olga

    ResponElimina
  5. Mira que a mi l'arròs amb llet no em diu qran cosa, però aquest teu ha quedat de fàbula Mònica! El prepararé que a la resta de la família els encanta!

    Petons!

    ResponElimina
  6. Mantega! li deu donar una cremositat i textura especials...buffff jo amb la dieta prefereixo no posar-n'hi, però segur que m'encantaria!
    Anna

    ResponElimina