dissabte, 21 de març del 2015

COCA DE PASTANAGA I MANDARINA

Ja us vaig ensenyar que en el Ganxetes Tour de dissabte passat ens van regalar un munt de coses que empraré en les receptes dels propers dies...I el primer ingredient estrella escollit és l'oli OleAurum coupage DOP Siuranafruit d’una selecció dels millors olis de la DOP Siurana. Segons diuen els experts, té una aroma intensa i agradablement afruitada d’oliva verda, amb notes que recorden la menta i la gespa acabada de tallar. Sobresurten també les fruites com la poma o el plàtan, i en boca destaquen els sabors de tomàquet i de nou verda, i un sabor final d’ametlla que proporciona una magnífica sensació al paladar, que ens fa sentir davant d’un oli únic i excepcional. En conjunt és un oli harmònic, ric, amb múltiples atributs i molt arrodonit, amb un perfecte equilibri entre el dolç, l’amarg i el picant, i al meu entendre, ideal per aquesta coca de pastanaga i mandarina. Estic segura que aquesta meravella d'oli ha tingut molt a veure en el fantàstic resultat final obtingut! 

INGREDIENTS (per un motlle de 20 cm aprox de diàmetre)
1 tassa i 1/2 de sucre blanc
160 ml de suc de mandarina
160 ml d'oli d'oliva Oleaurum coupage
3 tasses de farina
2 culleradetes de llevat químic tipus Royal
3 pastanagues mitjanes pelades i picades
sucre i canyella per empolsinar


ELABORACIÓ
En el bol de la KA posem el sucre,  el suc de taronja i l'oli, en aquest cas, OleAurum Coupage...una delícia.




Batem els tres ingredients fins aconseguir que tot quedi ben integrat, i ja a mà, hi afegim la farina i el llevat...



...i la pastanaga.


Aboquem la barreja resultant dins un motlle de 20 cm de diàmetre, prèviament untat amb spray antiadherent.


Enfornem, a 170 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 45-50 minuts. Un cop cuit, desenfornem, deixem refredar i desemmotllem.



Un cop fred, empolsinem amb sucre i canyella, que haurem barrejat prèviament....i a tastar-lo tota la família!





Que vagi de gust!!!

7 comentaris:

  1. Té unapinta esplèndida! I quina explicació de l'oli! Una manera molt catalana de versionar el carrot cake!!! Amb DO

    ResponElimina
  2. uuuummmmm totalment deliciós!!! :)
    petons

    ResponElimina
  3. Mònica...no sé si l'oli del GanxetesTour hi té res a veure però t'ha quedat espectacular!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  4. T'ha quedat amb un alçada fantàstica i el color..preciós!! El provaré de fer a casa...encara que no em sortirà tan preciós! Un petó!

    ResponElimina
  5. Quina mescla de gustos més interessant...estem acostumats a llimona o taronja però mandarina en un pa de pessic no! Me l'apunto Mònica :)
    Ptons
    Anna

    ResponElimina
  6. Impressionant... encara no he fet mai una coca barrejant mandarina i pastanaga,,, però la poso a la meva llista interminable de menjars suculents per provar...
    Una abraçada!!

    ResponElimina
  7. Quina passada de cóc!!! Espectacular!
    Petons, Mònica!
    Olga

    ResponElimina